avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintoarcere in servici dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintoarcere in servici dupa concediu crestere copil

buna seara.Lucrez de 3 ani in aceasi firma.Eu sunt din iasi, dar ultimul an inainte sa raman insarcinata am lucrat in vaslui, tot la aceeasi firma.(plecarea la vaslui a insemnat si modificarea contractului de munca in unul nedeterminat,eu intrand in firma cu contract determinat, intrucat posturile erau ocupate).intrebare: eu vreau sa ma intorc pe acelasi post in iasi, dupa ce termin concediul de maternitate. Sunt obligati sa ma primeasca , dar in ce oras? As avea sanse sa ma intorc tot in iasi?
INTREBARE Am nascut pe 2 febr , cand trebuie sa ma intorc la serv ca sa nu pierd stimulentul de insertie?(Lucrez intrun lant farmaceutic si am optat ptr un an de concediu de maternitate)va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:59, 1 Noiembrie 2012
Potrivit legislatiei in vigoare, intrucat ati optat pentru un CCC cu o durata de 1 an, pentru a beneficia de stimulentul de insertie va trebui sa va intoarceti la munca inainte de a implini copilul varsta de 1 an ...

OUG nr.111/2010:
Art. 7. - (1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă, după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
....
1. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.

2. Activitatea o puteti relua acolo unde aveti contractul individual de munca sau la orice alt loc de munca, numai sa aveti venituri din salarii pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Noua lege a maternitatii cameliadaj cameliadaj Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: la inceputul lunii decembrie o sa aduc pe lume o fetita.Intentionez sa ma intorc la munca dupa 1 an. Sunt un pic ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil geoanda geoanda Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de stimulentul de insertie. Eu am optat pentru CCC de un an iar potrivit legii ar trebui sa ma intorc ... (vezi toată discuția)