avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit la casa fara receptie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit la casa fara receptie

In 2005 mi-a expirat autorizatia de constructie, iar eu aveam numai fundatie la casa. In 2007 am facut receptia iar in fisa de calcul am platit prelungire de autorizatie(800 zile) plus amenda. In 2005 nu am facut receptie provizorie pentru ca nu am stiut. Este normal sa platesc impozit din 2005? Multumesc
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 08:29, 10 Februarie 2012
Taxa de prelungire valabilitate autorizatie de construire este diferita de impozitul pe construtie.Daca ati platit si una si alta nu e corect.Impozitul pe constructie se plateste de la data efectuarii receptiei la terminarea lucrarilor,asta in max 15 zile de la declararea terminarii lor.
Taxa de prelungire a autorizatiei am platit-o in momentul in care am facut receptia casei, respectiv in 2007. Mi s-a spus ca trebuia sa fac prelungirea autorizatiei in 2005 cind aceasta expira. Din acest motiv trebuie sa platesc impozit din 2005 cu toate ca atunci nu exista decit fundatia casei.Nu am cum sa dovedesc acest lucru chiar daca nici acum nu este casa terminata in intregime. Multumesc
Teoretic un imobil se inscrie pe rol la solicitarea proprietarului,de la data intocmirii procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor.Din 2007 trebuie sa platiti impozit pe constructie.E adevarat ca nu trebuia sa lasati sa expire perioada de valabilitate a autorizatiei si trebuia prelungit acest termen.Faptul ca ati platit prelungire dupa ce deja a expirat autorizatia,nu e corect,normal trebuia sa solicitati o alta autorizatie pentru continuare de lucrari,dar asta insemna expertiza tehnica,alte avize ,proiect nou cu restul de executat,deci o cheltuiala mult mai mare.Faceti o cerere la primar si solicitati recalcularea impozitului de la data intocmirii procesului verbal de receptie pe care il anexati in copie,asa cum este procedura.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
irina_stirbu2000, utilizator
Am fost miercuri in audienta si mi sa spus ca trebuie sa platesc din 2005 conform legii din Ro. Nu am hartiile de la primarie la mine dar cum ajung acasa am sa va transmit raspunsul primariei.Multumesc
Daca asa vi s-a spus inseamna ca deja acea fundatie chiar a fost inregistrata din oficiu la rolul fiscal,inainte de a exista procesul verbal la terminarea lucrarilor si nu va ramana decat sa platiti sau sa va judecati cu primaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de construire expira. in ce stadiu al constructiei pot intabula imobilul? VALERICA1955VALERICA VALERICA1955VALERICA Buna ziua, am o casa cu etaj in constructie.Am reusit sa montezi ferestrele si usile exterioare,exteriorul l-am izolat si vopsit iar gardul este cu ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructie prelungita Irina Iacob Irina Iacob Buna seara, In anul 2008 am obtinut autorizatie de constructie casa pe 3 ani. In anul 2011 am prelungit autorizatia cu perioada maxima, respectiv inca un an. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire noua mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am obtinut autorizatie de constructie pentru un P+2 in mai 2009, autorizatie prelungita apoi inca un an pana in 30.06.2011. Inainte cu o luna de ... (vezi toată discuția)