avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale expirare autorizatie constructie prelungita
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

expirare autorizatie constructie prelungita

Buna seara,
In anul 2008 am obtinut autorizatie de constructie casa pe 3 ani. In anul 2011 am prelungit autorizatia cu perioada maxima, respectiv inca un an. In data de 3 09.2012 imi expira si prelungirea autorizatiei. Casa este la rosu, cu acoperis si geamuri si usi exterioare puse. Restul , din cauza lipsei disponibilitatilor banesti , mai ales in aceasta perioada nu imi permit sa termin constructia. Probabil vor mai dura de aici in colo vreo 3-4 ani. Am depus la Primarie documentele necesare inscrierii casei la impozite si taxe in acest stadiu. Dar cans au sosit cei de la Primarie , nu au vrut sa imi semneze PV la terminarea lucrarilor pt. ca nu este gata exteriorul. Ce pot face? Mai am putin si imi expira autorizatia prelungita. Se poate totusi in aceasta faza sa o inscriu la impozite si taxe , sa o intabulez in aceasta faza? Asta imi doresc. Sa nu mai fac documentatii, proiecte, schite... sa nu mai aud de proiectanti, arhitecti,structuristi, ing.constructori.... peste tot numai bani. Nu se intelege, ca chiar daca iti faci casa , nu mai sunt bani, angajatorii platesc cu intarzieri mari salariile .... va rog as vrea sa stiu daca pot legal sa imi inscriu casa la impozite si taxe si la cadastru. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Irina Iacob , utilizator 17:32, 26 August 2012
La impozite si taxe locale , pe baza autorizatiei puteti sa va inscrieti constructia, doar aveti releveele din care reiese suprafata. Si la cadastru puteti sa inscrieti constructia nefinalizata, se va face o intabulare provizorie pana la finalizarea ei.
Acesta este textul de lege in baza caruia cei de la serviciul urbanism, trebuia sa va intocmeasca procesul verbal de finalizare a lucrarilor de contstructii, unde nu este prevazut ca nu se poate incheia, deoarece nu exista finisarea exterioara terminata. Cereti-le ceva scris, privind motivul neeliberarii procesului verbal de finalizare a lucrarilor. Ca sa faceti cadastru trebuie sa o inscrietii la impozite si taxe, iar fara acel proces verbal nu este posibil, acesta atesta data terminarii lucrarilor si impozitarii dvs.

HOTÃRÂREA 44/2004 pt. aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul fiscal--" art.254, pct.62. (1) Atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice, pentru clădirile executate potrivit Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările ulterioare, data dobândirii clădirii se consideră după cum urmează:
a) pentru clădirile executate integral înainte de expirarea termenului prevăzut în autorizaţia de construire, data întocmirii procesului-verbal de recepţie, dar nu mai târziu de 15 zile de la data terminării efective a lucrărilor;
b) pentru clădirile executate integral la termenul prevăzut în autorizaţia de construire, data din aceasta, cu obligativitatea întocmirii procesului-verbal de recepţie în termenul prevăzut de lege;
c) pentru clădirile ale căror lucrări de construcţii nu au fost finalizate la termenul prevăzut în autorizaţia de construire şi pentru care nu s-a solicitat prelungirea valabilităţii autorizaţiei, în condiţiile legii, la data expirării acestui termen şi numai pentru suprafaţa construită desfăşurată care are elementele structurale de bază ale unei clădiri, în speţă pereţi şi acoperiş. Procesul-verbal de recepţie se întocmeşte la data expirării termenului prevăzut în autorizaţia de construire, consemnându-se stadiul lucrărilor, precum şi suprafaţa construită desfăşurată în raport de care se stabileşte impozitul pe clădiri.
(2) Prin grija structurilor de specialitate cu atribuţii în domeniul urbanismului, amenajării teritoriului şi autorizării executării lucrărilor de construcţii din aparatul propriu al autorităţilor administraţiei publice locale, denumite în continuare structuri de specialitate, se întocmesc procesele-verbale menţionate la alin. (1) care servesc la înregistrarea în evidenţele fiscale, în registrele agricole sau în orice alte evidenţe cadastrale, după caz, precum şi la determinarea impozitului pe clădiri."


Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
gmancila, utilizator
Multumesc. Intrucat autorizatia de constructie imi expira pe data de 3.09.2012 asa voi face. Voi merge din nou la Urbanism si voi cere in scris raspunsul lor. Am masuratorile facute la casa, mi-am depus in termen documentele necesare in vederea intocmirii PV de receptie la ter. lucrarilor, respectiv masuratori si referatul intocmit de arhitect , am semnat PV la terminarea lucrarilor unde a trebuit sa obtin si trei semnaturi de la ing.constructori si cand am fost programati pt. vizita... pauza. Nu putem semna , deoarece exteriorul casei nu este gata. Infiferent cum, saptamana viitoare trebuie rezolvata aceasta situatie. Week-end placut in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de construire expira. in ce stadiu al constructiei pot intabula imobilul? VALERICA1955VALERICA VALERICA1955VALERICA Buna ziua, am o casa cu etaj in constructie.Am reusit sa montezi ferestrele si usile exterioare,exteriorul l-am izolat si vopsit iar gardul este cu ... (vezi toată discuția)
Impozit caldiri persoane juridice oanazaharov oanazaharov Buna ziua! As vrea sa va intreb daca in conditiile in care firma mea are ca obiect principal de activitate- vanzare si cumparare de imobile proprii- trebuie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire noua mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am obtinut autorizatie de constructie pentru un P+2 in mai 2009, autorizatie prelungita apoi inca un an pana in 30.06.2011. Inainte cu o luna de ... (vezi toată discuția)