Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmostenire

Buna ziua!
Din motive personale doresc sa-mi dezmostenesc copilul din averea personala.
Am auzit ca legislatia romana nu permite acest lucru.Este adevarat,sau nu?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 10:12, 14 Februarie 2012
perfect de acord cu dvs, depinde totusi in mare parte de continutul celor doua contracte, sunt convins ca exista cazuri in care o donatie este mai dificil de "atacat" decat o vanzare.
incercam doar sa spun ca instrainarea oneroasa nu se rezuma la vanzare-cumparare
~ Conținut șters la cerere ~
in ipoteza in care donatia este afectata de sarcini este considerata a fi un act cu titlu oneros in limita sarcinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii viorelsavu viorelsavu avem trei copiii,si vrem sa gasim o posibilitate prin care sa lasam mostenire imobilul in care locuim,proprietate personala doar unui singur copil fara ... (vezi toată discuția)
Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am asupra proprietatii mamei mariusmina mariusmina Parintii au divortat, sa facut partajul si suntem trei frati.Tata a decedat ne lasind la nici un copil cu acte proprietatea lui.dupa lege stiu ca proprietatea ... (vezi toată discuția)