avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinerea proprietatii unui teren prin uzucapiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinerea proprietatii unui teren prin uzucapiune respinsa

Am intreprins o actiune in constatare pentru obtinerea dreptului de proprietate asupra unui teren intravilan ,prin uzucapiune si cererea dupa 2 ani de zile cat a durat procesul, in final a fost respinsa. Solutia instantei a fost :respingerea actiunii ca neintemeiata. Ce pot face acum ? Pot sa depun o cerere la primarie pentru obtinerea ordinului prefectului in baza art.23 din legea 18/1991 pentru constatrea dreptului de proprietate ? Mentionez ca acest teren il folosesc de mai bine de 40 de ani, am istoric rol fiscal de la primarie, am schita cadastrala ,am extras din registrul agricol al primariei. Se poate ca dupa respingerea instantei sa solicit ordinul prefectului?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:22, 9 Februarie 2012
daca considerati ca ati fost nedreptatit de instanta de fond atacati cu recurs daca mai sunteit in termen, pentru un control, la instanta superioara a sentintei pronuntate pe fond
Nu mai sunt in termen, de aceea doresc sa stiu daca pot solicita ordinul prefectului
Promovarea acestui proces a reprezentat o eroare si sunteti in drept sa solicitati emiterea Ordinului Prefectului.
Ordinul Prefectului se poate emite doar daca pe terenul respectiv exista o casa, altfel nu se poate. Daca exista casa, mergeti frumos la primarie si depuneti urmatoarea documentatie:
- cerere;
- schita cadastrala la imobil, executata de expert autorizat;
- extras registru agricol 1986-1990 si registru cadastral 1990 pentru pozitia aferenta imobilului;
- istoric de rol fiscal;
- acte stare civila solicitant;
- declaratii vecini cum ca nu sunt litigii cuprivire la intinderea dreptului de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din acte;
Consideraţi că aţi avut un cadru procesual corect ? Dacă nu aţi fixat în mod corect pârâtul sau pârâţii , atunci acţiunea se respinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prfectului ragalian ragalian am cumparat casa cu gradina (20 arii) inainte de 1989 si conform legilor vremiii proprietarul terenului era statul roman mi sa spus de Ordinul Prefectului! ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate maryana_kpa maryana_kpa buna ziua.parintii mei au facut o casa acum 45 de ani fara titlu de proprietate pe teren .terenul apartinea CAP-ului iar primarul din vremea respectiva le-a ... (vezi toată discuția)
Obtinere act de proprietate Traian_L Traian_L Rog, Cum pot obtine act de proprietate asupra unui imobil situat in mediul rural. care a fost intabulat in anul 1945 pe numele acelor proprietari, iar de ... (vezi toată discuția)