avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drept parcare pe spatiul public din fata Complexului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drept parcare pe spatiul public din fata Complexului rezidential

Buna ziua,

Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri.
Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre proprietarii de apartamente din ansamblul nostru.
Prin acceptarea rezervarii locurilor de parcare, ADP pune indirect intr-o postura foarte incomoda de trei ori mai multi proprietari decat numarul celor care au capatat autorizatie de parcare.

Intrebare:
Nu era normal / obligatoriu ca adp sa ceara o hartie oficiala din partea asociatiei de proprietari inainte sa se pronunte / sa aprobe rezervarea respectivelor locuri de parcare pentru cele cateva persoane particulare, in dauna tuturor celorlalti?

Multumesc anticipat pt raspuns.



Cel mai recent răspuns: DanutCaragata , utilizator 11:13, 15 Februarie 2012
Si daca ar fi intrebat asociatia inainte de a-si gestiona propriul spatiu, ar fi incaput mai multi proprietari pe acele locuri?
Intrebarea Dvs. comporta cel putin doua aspecte ale posibilului raspuns si anume:
1. de vreme ce toti ne-am mutat pe parcursul a unui singur an, a trebuit sa ne constituim in asociatie, sa incercam un dialog civilizat si constructiv astfel incat sa se poata instala un climat de incredere si respect intre toti vecinii; faptul ca pe fondul mai sus mentionat, unii s-au dus si au creat o fisura intr-o situatie de care beneficiam toti, a condus la multe neplaceri cauzate deaceasta atitudine;
2. in conditii meteo nefavorabile, iesirea din ansamblu catre partea carosabila este caracterizata de o vizibilitate precara (acum masinile sunt parcate paralel cu soseaua pe trotuar, prin urmare, unii dintre cei care nu au locuri rezervate parcheaza pe prima banda); de aceea, in acest context, s-au iscat multe mail-uri razboinice la adresa celor care parcheaza pe prima banda, acestia fiind "stigmatizati" si indemnati mai mult sau mai putin politicos sa-si mute masinile; ca sa revin: daca asociatia ar fi administrat in folos comun spatiul rezervat de parcaj, drepturile tuturor ar fi fost reprezentate si nu am fi aratat acum cu degetul numai o parte a veciniulor; cred ca ar fi fost de preferat ca primii care veneau de la serviciu, sa parcheze pe trotuar, ceilalti trebuind sa gaseasca variante; astfel, pe rand, am fi avut toti cam aceleasi avantaje sau neplaceri.
Eu sunt de acord, in principiu, cu o convietuire civilizata, dar, scuzati-ma, in materie de loc de parcare, n-am sa cred niciodata ca doi oameni se vor intelege politicos pe un singur loc. Cat priveste ordinea in care ar veni de la serviciu, e cam acelasi lucru, unii vor fi mai mereu in locurile amenajate, iar restul, pe unde-apuca.
Acum va intreb, unde ar fi parcat cei care sunt asezati paralel cu soseaua? Nu stiu, aveti si alte posibilitati sau cum?

Asociatia de proprietari nu are un rol important in inchirierea de catre ADP a locurilor de parcare, ci este doar intrebata in sensul ca trebuie sa dea o mentiune pe cererea solicitantilor de locuri de parcare, prin care adevereste ca omul locuieste in blocurile din preajma.

Va multumesc pt raspuns.

Imi puteti spune unde pot consulta prevederile legale privitoare la procedura prin care se poate rezerva un loc de parcare la adresa de resedinta?
Hotararea Consiliului Local din localitatea / sectorul dv.

Alte discuții în legătură

Refuz de atribuire loc de parcare tinaa tinaa buna seara . va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce mi s-a refuzat dreptul unui loc de parcare la domiciliul actual si sa ma indrumati catre cine sa ma ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Parcare ali-ami ali-ami Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt ... (vezi toată discuția)