avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz de atribuire loc de parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz de atribuire loc de parcare

buna seara . va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce mi s-a refuzat dreptul unui loc de parcare la domiciliul actual si sa ma indrumati catre cine sa ma adresez pentru a primi un loc de parcare .in data de 17.07.2009 am depus cerere de alocare pentru un loc de parcare la adp sector 5, primind si aprobare de la asociatia de locatari acesta aprobare fiind scrisa pe formularul de la adp.in data de 20.08.2009 m-am prezentat la adp sect 5 deoarece nu am primit niciun raspuns la cererea mea . la sediul adp m-au informat ca voi primi un alt loc de parcare , cele deja marcate fiind atribuite altor locatari , ramanand locuri nemarcate in spatele blocului care urmau sa fie atribuite in decurs de 15 zile , seful serviciului parcaje asigurandu-ma ca voi primi unul din locurile care urmau sa fie marcate.deoarce nici pana la data de 24.11.2009 nu am primit niciun raspuns m-am deplasat iar la adp sect 5 unde am fost informat ca asociatia de loc a depus o sesizare din care reiese ca am inchiriat apartamentul si din acest motiv mi-a fost respinsa cererea de atribuire a locului de parcare.in data de 07.12.2009 am primit si raspuns scris ca nu mi se atribuie loc de parcare , deci raspunsul oficial a venit dupa 4 luni si ceva si dupa mai multe deplasari la sediul lor.
mentrionez ca domiciliul actual se afla la adresa pentru care am depus cererea , masina fiind si ea inscrisa la acelasi domiciliu, si ca in luna octombrie m-am mutat la domiciliul sotiei pentru a renova casa acesteia si pt a locui acolo pe timpul iernii . in apartament locuiesc nepoatele sotiei mele pe perioada limitata .nu mai detin niciun alt loc de parcare si doresc sa stiu daca cererea asociatie de locatari precum si refuzul adp-ului sunt legale . asociatia de locatari nu poate face dovada ca nu am sa revin la domiciuliul respectiv sau ca am inchiriat acel apartament asa cum se sustine in sesizare.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:54, 10 Decembrie 2009
Locul de parcare vi-l atribuie ADP, fiind pe proprietatea domeniului public.
Asociatia de proprietari semneaza pe cererea Dv. catre ADP, confirmand faptul ca locuiti la acel domiciliu. Acesta este singurul rol al asociatiei de proprietari. Ea nu se poate implica si nici nu are atributiuni in repartizarea locurilor de parcare.
Asociatia de proprietari are competenta numai pe proprietatea comuna a proprietarilor. Parcarile nu fac parte din aceasta proprietate comuna.
va multumesc pentru raspuns dar va rog sa imi spuneti ce demersuri pot face pentru a primi acest loc de parcare . unde ma pot adresa pentru a primi un raspuns legal pentru refuzul adp-ului. ieri am aflat ca primaria generala a dat acordul pentru aceste locuri de parcare in 19.11.2009, marcarea locurilor s-a facut cu mult inainte , in luna octombrie .tot in octombrie unii locatari au primit alocarea unor locuri de parcare .
va multumesc anticipat
ADP-ul repartizeaza aceste locuri.
ADP este in subordinea primariilor.
Daca ADP a incheiat atribuirea acestor locuri, nu vad unde v-ar mai putea repartiza vreun loc de parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia administratorului privind locurile de parcare mir2006 mir2006 Locuiesc in sect. 5 de trei ani si am facut cerere la ADP pt. atribuirea unui loc de parcare, in spatiul aferent blocului. Momentan, parchez, de regula (cand ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Autorizatie parcare bloc / adp+asociatie locatari dfalfa dfalfa Buna ziua, In zona in care locuiesc, nu s-au distribuit pana in prezent autorizatii / loc parcare. Saptamana trecuta, cei de la ADP au separat si trasat cu ... (vezi toată discuția)