avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Informatii Arma sport&agrement
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Informatii Arma sport&agrement

Buna ziua!
Doresc de mult sa-mi achizitionez un pistol cu bile, din magazin, atat pentru linistea sufleteasca cat si pentru satisfactia personala. Achizitionarea se face dintr-un magazin specializat in arme pentru sport si agrement, zic ei.
M-am interesat la magazin si mi-au spus ca nu este nicio problema cu legea, ca am o carticica si bonul fiscal, iar la orice control sa le arat si nu se intampla nimic.

Acestea fiind spuse, vreau sa va adresez dumneavoastra cateva intrebari:

1. Simpla purtare (tinere-depozitare) in ghiozdan/geanta a pistolului, poate reprezenta infractiune sau contraventie ?
2. In caz de control/perchezitie al jandarmeriei sau politiei in timp ce pistolul este in ghiozdan/ geanta, reprezinta infractiune sau contraventie ?
3. Folosirea in momente de autoaparare, pentru ranire sau doar intimidare, reprezinta infractiune sau contraventie ?
4. Ce fapte pot fi de natura penala in cazul pistolului ?

Va rog sa raspundeti cat se poate de clar si detaliat la intrebari. Sunt foarte nedumerit in privinta lui. Va multumesc anticipat :*
Cel mai recent răspuns: AlexX_M , utilizator 22:16, 10 Februarie 2012
nu am timp sa raspund acum detaliat, studiati regimul armelor si munitiilor, scurt extras:

arme si munitii letale - arme si munitii prin a caror utilizare se poate cauza moartea ori ranirea grava a persoanelor si care sunt prevazute in categoriile B - D din anexa;

Armele letale pot fi detinute sau, dupa caz, purtate si folosite de persoanele fizice numai in baza permisului de arma, iar de catre persoanele juridice pot fi detinute si folosite numai in baza autorizatiei eliberate in conditiile prezentei legi.

(1) Dreptul de procurare, de detinere sau, dupa caz, de port si folosire a armelor letale se dobandeste de la data emiterii, de catre autoritatile competente, a autorizatiei de procurare a armei sau, dupa caz, a permisului de arma.
(2) Armele neletale pot fi detinute, purtate si folosite numai dupa ce acestea au fost inregistrate la autoritatile competente, in conditiile prezentei legi.
Nu stiu cat de letale sau neletale sunt aceste arme. Ele practic sunt niste jucarii. Ca cele, daca mai stiti, cand eram mici (plastic cu bile de plastic). Acum plasticul pistolului este din otel pentru a-i oferi aspectul de "adevarat", iar bilele au ramas aceleasi. Scrie ca are forta de 2 joule. Nu stiu sa zic ce inseamna asta asupra corpului uman.

"Armele neletale pot fi detinute, purtate si folosite numai dupa ce acestea au fost inregistrate la autoritatile competente, in conditiile prezentei legi."

Si unde se poate face aceasta inregistrare ?Si pe ce baza se face inregistrarea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu se mai pot vinde daca nu ai nevoie de permis? stefanma stefanma De ce nu se mai pot vinde daca nu ai nevoie de permis? Marcatoarele/Dispozitivele de paintball de Tip HDR, HDP si HDS Politia Romana Reincadreaza din pix ... (vezi toată discuția)
Uzul de arma neletala-legea armelor si munitiilor 2011 Utilizator_Arma_NEletala Utilizator_Arma_NEletala Buna ziua, sunt un detinator de arma neletala ( pistol cu bile de cauciuc ) procurat legal. Am citit legea armelor si munitiilor din 2011 si am cateva ... (vezi toată discuția)
Arbaleta cristiangheorghe cristiangheorghe Doresc sa imi construiesc singur o arbaleta. M-ar interesa ce trebuie sa fac pentru a fi in legalitate. Modelul pe care doresc sa il construiec este unul mic ... (vezi toată discuția)