avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita- credit neachitat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita- credit neachitat

Am si eu o intrebare :sora mea avea o restanta de ce va timp( 1 an )la o banca 1500ron am cautat pe saitul jud si am gasit ca s-a jud in lipsa si s-a pronuntat in felul urmator :"Solutie: Admite cererea.Incuviintează începerea executarii silite. "
Ce inseamna asta ?
Cel mai recent răspuns: jhon.rapidistu , utilizator 18:38, 13 Februarie 2012
Ca veniturile si/sau bunurile dansei pot fi executate silit pana la recuperarea sumelor datorate. Va fi somata curand si pe somatie va scrie cat datoreaza
Inseamna ca in curand o sa primeasca somatia pentru executare silita (i se va pune in vedere sa achite debitul iar in cazul in care nu face contestatie la executare, cel mai probabil i se va pune poprire pe venituri). Dar pentru proces a fost citata si nu s-a prezentat sau ati aflat acum ca s-a incuviintat executarea silita?
1Sora mea de ceva timp nu mai locuieste la adresa din buletin .2 i se poate executa apartamentul ( nu a girat cu el ) ?
Daca nu si-a schimbat adresa de domiciliu din buletin, atunci procedura a fost legala, ceea ce inseamna ca a fost corect citata (probabil prin afisare) si nu are motive pentru a formula contestatie la executare.
Chiar daca nu a girat cu apartamentul, in cazul in care nu are venituri pe care sa se puna poprire, raspunsul este da, ii poate fi scos la vanzare apartamentul.
Cererea de incuviintare pt executare silita se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor. Nu a fost necesara o actiune in instanta pt ca acel contract de credit constituie titlu executoriu.
Daca aveti motive de contestatie, o puteti face in termen de 15 zile de la primirea somatiei sau in lipsa ei, de cand i se pune poprire pe salariu.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)
Executare credit nevoi personale ContSters295672 ContSters295672 Buna ziua, in urma cu 4 ani nu am mai putut sa platesc un credit de nevoi personale, suma la care s-a ajuns acum este de 2000 de euro, acum 2 zile am primit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita fără citație. notafraiddd notafraiddd Executare silita fără somatie Salutare, mi am cautat numele în portal și am observat ca sunt 3 dosare de executare pe numele meu. Nu am fost citat ... (vezi toată discuția)