avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare- competenta teritoriala
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare- competenta teritoriala

Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani?
Cel mai recent răspuns: mirunanour , utilizator 20:02, 10 Aprilie 2013
Doamna, in somatia de plata sau instiintarea de poprire ce judecatorie e mentionata ca a incuviintat executarea silita? acolo trebuie sa depuneti, aceea e instanta de executare. Cel mai probabil judecatoria Barlad.
mirunanour a scris:

Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani?


Contestatia la executare se depune la instanta care a "incuviintat prin incheiere' declansarea executarii silite. - Executorul din Pascani, nu prea inteleg ?? - Debitorul din Barlad?,
Incazul cand debitorul are sevicu in zona jurisdictiei Judecatoriei Pascani se poate institui "poprire pe veniturile realizabile" sau daca are bunuri urmaribile; mobile sau imobile in jurisdictia Judecatoriei Pascani, poate ca un BEJ din Pascani sa imfaptuie acte cu caracter executional... Iar in cazul ca nu se poate institui poprire pe venituri sau nu are bunuri de care am aratat mai sus, nu se poate imfaptui acte cu caracter executional de catre un BEJ din Pascani, pentru ca nu are competenta teritoriala..
executorul are competenta pe curtea de apel. cum jud. Barlad si Pascani apartin de curtea de apel Iasi rezulta ca are competenta executorul respectiv
Nu am primit somatia mobiliara,nu am stiinta daca exista incuviintarea executarii prin hotarare judecatoreasca ,in instiintare se face trimitere ...un nr de dosar aflat pe rolul BEJ din PASCANI,CONTINAND ACTELE DE PROCEDURA ...PE ROLUL JUDECATORIEI PASCANI SAU BARLAD, NU AM GASIT NICI O HOTARARE IN CAMERA DE CONSILIU , CA FIIND PRONUNTATA!
Nu am descris decat ceea ce am citit in Instiintarea tip lasata de factorul postal pe 05.04.a.c si nu am gasit restul ..actelor de procedura nici la posta,cum ar fi fost normal daca era "recomandat" si nici la primarie,si nici lat elefonul fix al BEJ ,lizibl pe instiintare,nu raspunde nimeni.. Nu stiu ce instanta de judecata a incuviintat executarea.Intr-adevar eu locuiesc in BARLAD (si lucrez )iar BEJ care a trimis instiintarea privind somatia mobiliara este din PASCANI. Nu cunosc care este suma pentru care sunt executata silit(am avut un credit cu buletinul la FLANCO din apr 2009 ,l-am platit cu card lunar,cate 180 lei/luna..am mai avut intarzieri ,din neglijenta...ultimile patru luni le-am platit urmare a somatiei,eu credeam ca am terminat de achitat)...Indraznesc sa va indreb,daca compententa este Curtea de apel IASI ,ce pot sa scriu in contestatie daca nu am intrat in posesia actelor de procedura,pot contesta FAPTUL ca nu s-au respectat formele legale de instiintare a debitorului prin trimiterea unei somatii de plata,investirea cu formula executorie etc?

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara mirunanour mirunanour Daca am gasit la domiciliu in cutia postala o instiintare de la un BEJ-T.D.P din Pascani o instiintare ca in data de 05.04. s-a procedat la afisarea ... (vezi toată discuția)
Unde sa cer executarea? Eva62 Eva62 Pentru executarea silita a Unei Hotarari Judecatoresti Impotriva M.I.am apelat la un executor din circumscriptia unde apartin.(Deva) Mi s-a spus, ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)