avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul nu a platit CASS, mai pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul nu a platit CASS, mai pot beneficia de concediu de risc maternal?

am si eu o nedumerire azi am fost la medicina muncii pt ami rezolva de risc maternal
ma intrebat unde lucrez iam pus ca ei sa imi spuna ca firma la care lucrez eu nu sia renoit contractul cu ei din 2009 am fost diagnosticata cu iminenta de avor fac naveta in frig 20 de km ca sa ajung sa nu pot beneficia de dreptul meu? va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare:(
Cel mai recent răspuns: puiuanca , utilizator 10:20, 14 Februarie 2012
Singura solutie sete o plangere la parchet impotriva conducerii societatii care a incheiat contractul de munca si nu a platit cas. Separat , pentru a beneficia de gratuyitate mergi la casa de asiguirari si platesti o suma modica pe ultimii trei ani .
Dupa cate inteleg nu este vorba despre neplata CASS de catre angajator,ci despre faptul ca angajatorul nu si-a reinoit contractul cu medicul de medicina muncii.
Daca despre acest aspect este vorba,angajatorul are aceasta obligatie,in cf. cu art.186 Codul Muncii :
Art. 186. [obligativitatea serviciului medical de medicină a muncii]
Angajatorii au obligaţia să asigure accesul salariaţilor la serviciul medical de medicină a muncii.

De asemenea,in cf. cu HG 355/2007

Art. 7. - Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale


De aceea,mai intai verificati daca nu cumva angajatorul dvs.si-a schimbat intre timp cabinetul(medicul de medicina muncii)cu care are incheiat un contract ,iar dvs. sa nu cunoasteti acest
fapt.Daca e asa,vi se va indica si unde sa va adresati.
Daca chiar nu exista in prezent un astfel de serviciu,cu care unitatea dvs. sa se afle sub contract,parerea mea este ca ar trebui sa depuneti o sesizare la ITM.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc mult mi-ati fost de mare ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii. buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat ... nelugigi nelugigi Medicina muncii. Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate legat de medicina muncii. Recent sotia si-a schimbat locul de munca, la un nou ... (vezi toată discuția)
Preaviz cu demisie, se primesc toate drepturile salariale ori nu daniela_b daniela_b 1.Am fost angajata 2 luni la o firma si am platit eu medicina muncii,iar la semnarea CIM,mi s-a spus ca in primul an acest lucru imi revine mie,este posibil ... (vezi toată discuția)
Zi libera pentru analize medicina muncii calin cristiana calin cristiana Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pentru efectuarea analizelor medicale anuale -medicina muncii (bugetari) se acorda o zi libera? sau acea zi este cea in ... (vezi toată discuția)