avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... munca la negru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

munca la negru

Buna ziua,

unde pot face o sesizare unor persoane fizice care lucreaza in constructii ( finisaje, interioare, exterioare, etc) de mai mult timp fara sa aiba srl,pf,ii, care nu-si declara veniturile si nu platesc impozit la stat de nici un fel avand in vedere ca din asta castiga foarte multi bani. Trebuie sa am martori, probe in acest sens, mentionez ca eu stiu mai multe persoane unde au lucrat. Credeti ca se poate lua o masura cu ei s-au mai bine sa fiu nepasator si sa-i las sa lucreze in ilegalitate?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 23:19, 14 Februarie 2012
Pentru ”munca le negru” puteti sesiza ITM-ul sau Inspectia Muncii ...

Pentru aspecte legate de activitatea financiar - contabila puteti sesiza ANAF-ul, Garda Financiara , Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor ....
Frauda? Unde incepe? Gainaria ce este? Daca 100.000 oameni fac furtisaguri de 1 leu este echivalent cu o escrocherie de 100.000 lei, facuta de unul singur? pe cine judecam/ condamnam, pe cine ne facem ca nu vedem?

Ce este "furatul caciulii la romani?"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de garantie GABRIELA HANEA GABRIELA HANEA buna ziua am avut un contract de garantie si s-au retras sume din salariu in baza acestui contract. Am plecat in somaj prin reducerea postului. Am facut ... (vezi toată discuția)
Curiozitati despre contracte de munca si evaziune fiscala gabykamy gabykamy buna ziua ma numesc simona si am lucrat 9 luni la un magazin mixt .de ieri mau dat afara fara un motiv bine intemeiat ,dar fara sa mi fi facut contract de ... (vezi toată discuția)
Care sunt organele abilitate pentru efectuarea controalelor intr-o firma? andreiszabou andreiszabou As dorii sa stiu daca va rog , care sunt organizatiile de stat care efectueaza controale asupra unei firme. Pentru nerespectarea protectiei muncii , ... (vezi toată discuția)