avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de garantie

buna ziua

am avut un contract de garantie si s-au retras sume din salariu in baza acestui contract.
Am plecat in somaj prin reducerea postului.
Am facut plangere la itm Rm Valcea, dar la control firma nu a prezentat contractul de garantie, sinu l-a inreigistrat in evidentele contabile.
Acum nu mai pot sa imi recuprez banii si sunt in litigiu cu ei in instanta pe dreptul muncii, fiind o concediere ilegala, deoarece se fac angajari in societate.
Am toate chitantele in baza carora s-au retras banii din salariu.

Mai am vreo sansa sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 22 Februarie 2012
Da, aveti sanse atata timp cat aveti chitantele prin care vi s-a restituit garantia ... de asemenea, dvs ar fi trebuit sa aveti si un exemplar de pe contractul de garantie ...
am si un exemplar al contractului de garantie, dar cei de la itm nu-l recunosc ptr ca la controlul facut la societate societatea nu l-a prezentat, a zis ca nu exista
Atata timp cat exista el este valabil ... parerea mea este sa sesizati forul superior ITM-ului , Inspectia Muncii sau chiar Ministerul Muncii , si la sesizare sa atasati copie contractului de garantie ... mentionati in sesizare si aspectul legat ca cei de la ITM v-au spus ca nu-l pot lua in considerare intrucat angajatorul nu l-a prezentat.
multumesc multusc de idee.
dar contractul de garantie nu este inregistrat in evidentele contabile ale firmei
si au efectuat retineri lunare pentru penalizari sub forma unor donatii fortate din salariu...
In acest sens , puteti sesiza institutile competente privind controlul activitatii financiar - contabil , si anume : ANAF, Garda Financiara, Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor .

Alte discuții în legătură

Lamurire policarp policarp Am fost contabila la un SRL.Mi s-a desfacut contractul de munca,disciplinar.Consider aceasta masura incorecta ,abuziva si nejustificata.Acum,candnu mai am nici ... (vezi toată discuția)
Munca la negru mari82 mari82 Buna ziua, unde pot face o sesizare unor persoane fizice care lucreaza in constructii ( finisaje, interioare, exterioare, etc) de mai mult timp fara sa aiba ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul angajator repulse repulse am si eu nevoie de cateva sfaturi, am lucrat la o firma pana acum cateva zile, am fost in preaviz mi-am trimis cererea de demisie totul ok, am avut contract de ... (vezi toată discuția)