avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... impozit nerezidenti pj BULGARIA
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

impozit nerezidenti pj BULGARIA

Un SRL din ROMANIA (beneficiar) incheie doua contracte cu furnizori din BULGARIA - un contract are ca obiect inchirierea unor echipamente de scufundare, celalat contract are ca obiect servicii de scoatere a unei epave din Dunare (pe sector romanesc, fara sediu permanent in Romania).La ce categorie de venit se incadreaza cele doua contracte, dpdv al CEDI cu Bulgaria, avand in vedere ca furnizorii au prezentat certificat de rezidenta fiscala?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 18:10, 17 Februarie 2012
Sint de parere ca aceste servicii nu fac obiectul impozitului pe venituri obtinute din Ro de nerezidenti, asa cum este definit de titlul V din CF (nici Conventiile de evitare a dublei impuneri nu prevad aceste tipuri de servicii). Nu trebuie sa retineti impozit pe venitul obtinut din Ro de nerezidenti.
Asa este, aceste tipuri de servicii nu se regasesc in CEDI incheiata cu Bulgaria, dar la art.22 al acestei Conventii se face referire la " alte venituri" . Ce tipuri de venituri s-ar incadra aici - asta nu reusesc sa inteleg , pentru ca daca s-ar incadra aici ar trebui sa retin impozit in Romania.
Multumesc.
In primul rind trebuie sa vedeti in codul fiscal la cap V, daca va incadrati sau nu. Acelea sint singurele impozite pe care ar trebui sa le achite nerezidenti pt venit obtinute din Romania (prin stopaj de catre platitor).
Cota de impozit este de 16% sau, daca prezinta certificat de rezidenta, se aplica cota cea mai avantajoasa intre 16% si CEDI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Venituri nerezidenti crystyna2000 crystyna2000 pentru ce venituri obtinute de nerezidenti in Romania trebuie cerut certificatul de rezidenta fiscla? pentru ce tipuri de servicii se cere ? (vezi toată discuția)
Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)