avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CESIUNEA DE CREANTA SE POATE FACE INTRE O PERSOANA ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CESIUNEA DE CREANTA SE POATE FACE INTRE O PERSOANA JURIDICA SI UNA FIZICA?

Buna ziua. Administratorul frmei a imprumutat firma cu o suma importanta de bani. Firma nu-i poate returna suma din cauza ca nu dispune de lichiditati, dar contractele de imprumut au expirat, iar administratorul doreste banii.
Putem sa-i dam in contrapartida un imobil proprietatea firmei.
Daca da, cum?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:03, 17 Februarie 2012
Da, in baza unui contract de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica in care specificati faptul ca plata pretului se face prin compensare in baza notei contabila intocmita de societate, dar nu mai tarziu de data -----.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut. Imparatul Imparatul Am imprumutat un utilaj unei firme de haine. I-am imprumutat utilajul pe baza unui contract de imprumut. Termenul a trecut si nu mi-a mai dat utilajul inapoi. ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica-persoana juridica fara contract explicit ali18ro ali18ro am transferat din contul meu de persoana fizica in contul unei peroane juridice suma de 10.000 lei, specificand pe ordinul de plata \\"imprumut firma\\", acum ... (vezi toată discuția)