avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat pentru ca am circulat cu farurile de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat pentru ca am circulat cu farurile de ceata aprinse

In data de 16.02.2012 am fost amendat de un agent de politie ..[Editat], pentru ca am circulat cu autoturismul meu in localitate (oras Curtici judetul Arad), cu luminile de drum (faza scurta) si cu farurile de ceata aprinse la o ora apropiata de miezul 12.50. Cum este posibil a ma amenda in momentul in care fiind vreme nefavorabila am circulat cu farurile de ceata aprinse. Ce sanse am la o contestatie in instanta? Ma puteti ajuta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ANCA2002 , utilizator 21:12, 17 Februarie 2012
farurile de ceata se aprind doar in momentul in care afara este ceata.. Multi abuzeaza de aceste faruri care sunt puternice si daca nu este ceata incomodeaza participantii la trafic.

" Art. 108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
8. folosirea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă;"

deci daca nu era ceata in acea noapte degeaba te judeci...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia cu proiectoarele aprinse cdragus123 cdragus123 am fost amendat cu 4 puncte amenda pentru ca am circulat cu proiectoarele aprinse pe timp normal desi in lege art.108cu1 se da 2 puncte amenda (vezi toată discuția)
Folosirea proiectoarelor de ceata Paul1410 Paul1410 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie. Am fost oprit aseara in loc Suceava de un echipaj de politie cu girofarurile aprinse din cauza ca circulam cu ... (vezi toată discuția)
Pv de contraventie pentru folosirea luminilor de ceata, fata, ziua Kun Tibor Kun Tibor Buna ziua! Am primit o amenda de 360 lei (180 lei in 48 ore) in ziua de 28.03.2010, in localitatea Marghita, jud Bihor pentru folosirea luminilor de ceata fata ... (vezi toată discuția)