avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Publicarea traducerii unor ordonante
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Publicarea traducerii unor ordonante

Buna ziua. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a publica traducerea a catorva ordonante si regulamente de functionare emise de Ministerul Administratiei si Internelor. Daca este nevoie de acordul acestora, cum se obtine? Care este legislatia in vigoare? Doresc sa public o carte ce va contine aceste ordonante traduse atat in librarii cat si online.

Sper din tot sufletul ca cineva imi va raspunde la acest mesaj. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:14, 17 Februarie 2012
Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe mentioneaza ca textele de natura legislativa nu beneficiaza de drepturi de autor insa va recomand sa luati legatura cu biroul de relatii cu publicul al Ministerului Administratiei si Internelor pentru a primi un raspuns (eventual in scris) clar in aceasta privinta.
Art. 9 Nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor urmatoarele:
a) ideile, teoriile, conceptele, descoperirile stiintifice, procedeele, metodele de functionare sau conceptele matematice ca atare si inventiile, continute intr-o opera, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;
b) textele oficiale de natura politica, legislativa, administrativa, judiciara si traducerile oficiale ale acestora;
c) simbolurile oficiale ale statului, ale autoritatilor publice si ale organizatiilor, cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul si medalia;
d) mijloacele de plata;
e) stirile si informatiile de presa;
f) simplele fapte si date.

[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducerile tehnice ºi dreptul de autor IBH IBH Buna seara, Va rog sa imi raspundeti daca este necesar acceptul prealabil al realizatorului unei documentatii tehnice, articol, carte etc., in vederea ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru textele preluate de pe un blog si publicate intr-o carte Bogdan98 Bogdan98 Buna ziua, Intrebarea nu-mi apartine, incerc doar sa obtin un ajutor pentru cea care a intrebat (doamna fiind si scriitoare, are carti ... (vezi toată discuția)