avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... programul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

programul de lucru

Buna ziua .eu sint agent de paza si insotesc trenuri de marfa de la expeditie pina la destinatie. programul de lucru este din clipa in care iau trenul in primire si pina il predau la destinatie ,acest program variaza de la minim 40 de ore la 120 de ore,timp in care eu sint obligat sa stau non stop fara sa ma odihnesc linga tren. Dupa predarea trenului sint obligat sa ma intorc imediat inapoi in localitatea de domiciliu.Firma nu vrea sa ne asigure nimic ,nici timp de odihna ,diurna este calculata dupa 24 de ore de cind am inceput serviciul chiar daca eu ma aflu la cel putin 100km de localitatea de domiciliu unde se afla si firma la care lucrezi .ACUM AS DORI SA STIU CE DREPTURI AM PE DURATA EFECTUARI SERVICIULUI DE ACEST GEN ,CE OBLIGATII ARE FIRMA ASUPRA MEA ,CE AR TREBUI SA IMI OFERE ,DEOARECE DACA EU STAU SI 120 NU AM VOI SA DORM ,NU AM VOI SA MA SPAL SI NICI NU AM UNDE ,MANINC PE TREN PE PASARELA TRENULUI,SAU PE UNDE APUC ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 18 Februarie 2012
Domnule Costy, tot ceea ce dvs puneti pe tapet sunt elemente care trebuiesc reglementate fie in contractul individual de munca(in conformitate cu prevederile Legii nr.53/2003), fie in Contractul Colectiv de munca la nivel de ramura1 PENTRU ca probleme ridicate de dvs.. sunt numeroase va propun sa consultati pe site-l Ministerului Muncii CCM la nivelul ramurii de activitate in transporturi. Totodata v-as sugera sa vb cu liderul de sindicat care va reprezinta drepturile, v-ar fi mai usor sa va ajute efectiv o persoana care cunoaste toate aceste conditii in care munciti!!! SUCCES!
Nu avem lider de sindicat ptr ca nu exista sindicat ,apoi contractul este facut pe un program de 180 de ore si un salar minim pe economie ,nu stiu cui sa ma adresez si unde sa ma duc sa discut asa ceva .
Poate doar sa faceti o sesizare la ITM si vedeti ce va spun acestia in urma controlului ce-l va efectua la angajatorului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara costy1972 costy1972 Buna seara ,sint agent de paza la o firma si insotesc trenurile de marfa de la expeditie la destinatie si am o problema.Sint in concediu de odihna si in ... (vezi toată discuția)
Diurna costy1972 costy1972 Buna ziua. Sint agent de paza si insotesc trenurile de marfa de la expeditie pina la destinatie. Dupa 24 de ore de la inceperea deplasari mi se acorda o diurna ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in week-end gursachi gursachi As dori sa stiu daca mai sunt alte prevederi aplicabile salariatilor publici cu statut special in materia orelor lucrate in zilele de sambata si duminica. Mai ... (vezi toată discuția)