avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Diurna
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Diurna

Buna ziua. Sint agent de paza si insotesc trenurile de marfa de la expeditie pina la destinatie. Dupa 24 de ore de la inceperea deplasari mi se acorda o diurna de 33 roni ptr 24 ore.Mentionez ca eu plec pe trenurile de marfa pe vagoane si indiferent cite zile stau la munca diurna de aceias si este acordata ptr 24 de ore. IMI PUTETI EXPLICA CUM SE ACORDA ACESTA DIURNA DUPA CITE ORE DE LA INCEPEREA SERVICIULUI SE ACORDA ,CE ALTE DREPTURI AR TREBUI SA MAI PRIMESC ,SI CARE ESTE LEGEA CARE REGLEMENTEAZA ACESTE DREPTURI.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 18 Februarie 2012
HG nr.1860/2006 ANEXA 1 - DREPTURILE ªI OBLIGAŢIILE personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului

Art. 9 Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.

Art. 10 Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.

Art. 11 Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce reprezinta diurna? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Va rog respectuos sa-i explicati ce reprezinta diurna in perioada de delegatie in afar orasului. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Diurna acordata conducatorului de tren, este posibil ? alcibiade alcibiade Un mecanic de locomotiva care conduce un tren, dar timpul aferent a parcurge ruta dus intors depaseste 12 ore i se cuvine diurna legala ? In cazul soferilor ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a diurnei GeluAdam GeluAdam Sunt angajat la o firma de paza si fac paza la garnituri de tren pe ruta Cluj - Constanta. Vreau sa stiu daca sunt corecte si legale conditiile pe care le-a ... (vezi toată discuția)