Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Venit ONG

Buna ziua! Am un nonprofit care se ocupa cu premierea olimpicilor insa acesteia voluntar organizeaza si un proiect menit sa impartaseasca si altora conostintele lor.
Anul acesta copii au fost intr-o tabara unde au si organizat proiectul mai sus mentionat si astfel le-a fost facturata individual (pentru fiecare participant la tabara)o " taxa scoala de vara"
Ce fel de venit trebuie sa inregistrez eu in contabiliate?Venit din servicii (704) ar fi ok/Consider ca fiind activitate economica?
Va rog sa ma ajutati sa inteleg .
Cel mai recent răspuns: raluca constantinescu , utilizator 18:00, 21 Februarie 2012
Folositi pentru a inregistra acele sume de bani ca fiind din activitati economice, contul 708 venituri din activitati diverse.
Nu sunt venituri de natura economica taxele de participare la cursuri ...
Si atunci din ce categorie de venituri sa le consider?
Premiile care se acorda in cadrul acestui ONG sunt in proportie de 99% sub 600 lei fapt pentru care nu le-am impozitat si nici nu le declar in declaratia 205.
Este corect?
M-am uitat un pic pe conturi si cred ca ar merge "737" Venituri din activitati ocazionale, utilizate in scop social sau profesional, potrivit statutului de organizare si functionare.
737 Venituri din actiuni intamplatoare realizate de organizatii sindicale/ patronale, utilizate in scop social sau profesional, potrivit statutului de organizaresi functionare.
Deci nu puteti sa-l folositi.

Alte discuții în legătură

Ong tipuri de venit IdealContab IdealContab Buna ziua, Un ONG care are ca scop sprijinirea si promovarea muzicii clasice, realizeaza spectacole de opera, intrebarea e veniturile obtinute din aceste ... (vezi toată discuția)
Incasare taxa de participare pt organizarea unui concurs ASCARESA ASCARESA Buna ziua, sunt reprezentantul unei asociatii, un ONG, care are in obiectul de activitate organizarea de activitati pentru copii respectiv concursuri si ... (vezi toată discuția)
Ong - organizare eveniment sportiv pentru strangere de fonduri radudan radudan Reprezint un ONG de mediu care doreste sa organizeze un eveniment de strangere de fonduri pentru o campanie de educatie ecologica in scoli. Acest eveniment se ... (vezi toată discuția)