avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG - organizare eveniment sportiv pentru strangere de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG - organizare eveniment sportiv pentru strangere de fonduri

Reprezint un ONG de mediu care doreste sa organizeze un eveniment de strangere de fonduri pentru o campanie de educatie ecologica in scoli. Acest eveniment se doreste a fi un concurs de mountainbike. Taxele de participare la concurs vor fi destinate organizarii acelor ore de educatie.

Putem organiza un astfel de eveniment ca ong de mediu, sau trebuie sa fim club sportiv sau sa avem trecut in statut "organizarea de evenimente sportive"?

Multumesc,
Radu
Cel mai recent răspuns: radudan , utilizator 13:10, 11 Ianuarie 2016
E cam fortata treaba sau poate denumirea nu ar trebui sa fie cea de strangere de fonduri. E un tip de activitate economica (acele concursuri) pe care o poate organiza asociatia dumneavoastra, fara a fi nevoie sa fie club sportiv, la care pot participa atat membrii cat si alti simpatizanti sau simple persoane iubitoare de natura si de astfel de activitate. Iar tipurile de activitati trecute in statut nu sunt limitative.
Nu confundati taxa de participare la eveniment cu donatiile pe care le pot face membrii si simpatizantii catre asociatie care sunt benevole. Concepeti si faceti public odata cu calendarul de desfasurare, si un regulament de participare.
"Taxa de participare" poate fi transformata in donatie. Cu alte cuvinte, participarea este gratuita, dar cei care doresc sa sustina cauza - educatie ecologica in scoli pot face donatii. In acest caz, mai este vorba despre activitate economica?
Nu prea poate fi trasa din condei. Eu nu inteleg de ce va tot feriti de a privi clar o anumita activitate ca fiind economica, cand ea chiar asa e!
Sa inteleg ca aceste venituri, pentru care un ONG este scutit de impozit, sunt venituri din activitati economice?
- veniturile realizate din acţiuni ocazionale precum: evenimente de strângere de fonduri cu taxă de participare, serbări, tombole, conferinţe, utilizate în scop social (ex acte de caritate) sau profesional (ONG de tip profesional), potrivit statutului acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare taxa de participare pt organizarea unui concurs ASCARESA ASCARESA Buna ziua, sunt reprezentantul unei asociatii, un ONG, care are in obiectul de activitate organizarea de activitati pentru copii respectiv concursuri si ... (vezi toată discuția)
Impozit ong? lenareg lenareg Un ONG care are urmatoarele venituri si cheltuieli datoreaza impozit? Exemplu - vetituri din subventii Apia =2.000lei -vetinuri din ... (vezi toată discuția)
Ong ANALIROMAN ANALIROMAN Buna ziua! Am o mica nedumerire...activitatea ONG-ului este ..pescuit in ape dulci...deci...pescuieste..si preda mai departe acest peste(cu factura catre alte ... (vezi toată discuția)