avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... plan de incadrare in zona
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

plan de incadrare in zona

detin un teren intravilan si doresc sa construiesc o pensiune pe el,am mers sa obtin autoriz.de constr.,insa mi s-a spus de catre proiectant ca nu poate incepe procedura daca nu iau legatura cu un topometrist care sa.mi faca plan pe suport topografic..in acte eu am un plan cu incadrarea in zona,intreb,nu este posibil sa imi faca actele decat dupa acel plan de incadrare in zona?si daca terenul este din 2 fasii,pt a face constructia respectiva imi trebuie alipire?cat despre aprobarile in vederea constructiei unei pensiuni sunt mai multe decat a unei constructii de casa de ex?am inteles ca treb. obtinuta si de la pompieri o autoriz,va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce implica demersurile pt aprobarea constructiei de pensiune
Cel mai recent răspuns: roberta0728 , utilizator 21:11, 21 Februarie 2012
Pentru a obtine autorizaţia de construire vă este necesar un certificat de urbanism prin care vi se va arăta care este regimul terenului pe care construiţi şi mai ales ce condiţii vi se impun. pentru aliniamentul construcţiei, faţă de stradă, faţă de vecinătăţi, ce înălţime poate avea construcţia respectivă, ce avize mai trebuiesc luate în vederea obţinerii A.C.
Pentru eliberarea acestuia vă trebuie un plan de situaţie la scară 1:500,vizat de OCPI, iar mai departe, cu acest plan de situaţie, cu documentaţie cadastrală actualizată, proiectantul va face proiectul viitoarei pensiuni, proiect care va consta din plan de situaţie(cum se va încadra clădirea în terenul respectiv), plan fundaţie, etc.Ceeace vă interesează este că trebuie să vă facă un expert topo o documentaţie cadastrală actualizată, aceasta fiind completată cu plan de situaţie. Acestea sunt lucruri tehnice care vi le va face un expert topo şi apoi proiectantul. În C.U va scrie şi ce avize trebuiesc luate-şi da, trebuie luat aviz de la pompieri şi aviz de mediu, în afara celorlalte avize.De acestea se va ocupa proiectantul.
va multumesc mult!m-ati lamurit in mare parte ce si cum treb.procedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu planul de situatie la construirea unui gard? keops_mic keops_mic Vrea sa unesc doua terenuri si sa fac un gard cu fundatie(cu tot cu A.C.). Am vorbit cu un domn autorizat ocpi si mi-a spus: - trebuie sa fac alipirea ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Actualizare cadastrala si plan de situatie marinar_71 marinar_71 Buna ziua! Detin un teren intravilan si am depus la primarie documentatia ptr obtinerea autorizatiei de constructie casa. Dosarul mi-a fost repsins pe ... (vezi toată discuția)