avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Extras CF versus extras cadastral 2015
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Extras CF versus extras cadastral 2015

Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, topometristul a spus ca e nevoie de un extras cadastral, nu mai este suficient extrasul CF proaspat.

E intra-devar nevoie de extras cadastral ? Ce implica obtinerea lui ? De unde si cum se obtine ? E datoria mea sa-l obtin, daca de-abia am cumparat casa, iar notarul mi-a dat extras CF clasic. Trebuia sa mi se emite direct extras cadastral ?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
sheianca, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 11:47, 11 Iulie 2015
Sunt 2 lucruri diferite- extras de plan cadastral este o schiță tehnică de amplasament, și se eliberează , cu o cerere de la OCPI. pe ortofotoplan(un cd)
Extras de CF prezintă informații cu privire la imobil, cu privire la sarcini, descrierea imobilului, titularul acestuia.
Pentru un imobil intabulat in registrul unic de intabulare a proprietatilor-identificat cu numar cadastral se pot elibera la cererea partii interesate de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara local,extrase de plan cadastral,care sunt intocmite uzual pe suport ortofotoplan.
Multumesc pentru raspuns. Dar, daca doresc sa obtin autorizatie de constructie (renovare) pentru imobilul cumparat, este adevarat ca ridicarea topografica este conditionata de solicitarea de catre mine a unui plan cadastral ? Nu pot da drumul la ridicarea topografica fara obtinerea unui plan cadastral al imobilului +teren ? E complicat de obtinut de catre persoana fizica (cat dureaza, cat costa, de unde se solicita) ?
Multumesc pentru ajutor.
Adresati cerere oficiala la cadastrul local,unde este intabulat bunul imobil
Multumesc. Am sa trec pe la cadastrul local din Brasov sa vad care e ordinea lucrurlior.

Alte discuții în legătură

Extrasul de plan cadastral dariad dariad De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si \\"Extrasul de plan cadastral de carte funciara\\" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan- extrasul de plan cadastral de carte funciară Elena120 Elena120 Buna ziua, Pentru vanzarea unui teren extravilan mi s-a cerut de la primarie in vederea afisarii anuntului de vanzare, extrasul de plan cadastral de carte ... (vezi toată discuția)
Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)