avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Certificat de conformitate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Certificat de conformitate

Buna seara.

Am si eu o nelamurire: Vreau sa import de la o firma din UK cosmetice fabricate in UE printr-un SRL.

Am intrebat mai multi furnizori de cosmetice din UK care au mai trimis marfa in Romania daca ofera certificat de conformitate pentru produsele lor si toti au zis ca nu si ca nu le-a mai cerut altcineva din Romania asa ceva.

E obligatoriu sa primesti certificat de conformitate la cosmetice aduse din UE, care sunt fabricate tot in UE?
Cel mai recent răspuns: dana13 , utilizator 20:30, 25 Februarie 2012
Raspunsul il gasiti studiind Legea nr. 178/2000 privind produsele cosmetice, republicata.
Art. 11
Produsele cosmetice pot fi puse pe piata pe teritoriul Romaniei numai daca producatorul, reprezentantul sau autorizat, beneficiarul fabricarii produsului cosmetic sau persoana responsabila pentru punerea pe piata a produsului cosmetic importat este inregistrata legal in Romania si a notificat Ministerului Sanatatii intentia de punere in circulatie a produselor cosmetice.


Notificarea trebuie sa contina o declaratie prin care producatorul, reprezentantul sau autorizat, beneficiarul fabricarii produsului cosmetic sau persoana responsabila pentru punerea pe piata a produsului cosmetic importat isi asuma responsabilitatea conformarii produselor cosmetice fabricate/importate cu prevederile prezentei legi.

2 probleme:

a. atata timp cat eu aduc produsele din UK nu se numeste IMPORT aceasta tranzactie;
b. de ce mai trebuie si declaratie daca produsele au marcajul CE? Marcajul in sine nu reprezinta faptul ca sunt conforme cu legislatia?!?!
S-ar putea ca emiterea unui certificat de conformitate sa fie o obligatie a producatorului prevazuta in vreo directiva EU. Trebuie sa verificati dispozitiile europene pe aceasta tema.

Chiar daca directivele europene nu sunt obligatorii pentru persoanele unui stat decat in masura in care au fost transpuse in legea nationala (a producatorului), totusi, la auzul lor, poate ii veti convinge sa va dea certificatul de coformitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)
Comercializare pe piata din ro a unui ulei 100% natural raduh raduh Buna ziua, Doresc sa comercializez pe piata din Romania urmatorul produs: - Ulei 100% natural comestibil dar cu multiple moduri de utilizare ca si produs ... (vezi toată discuția)
Traducerea continutului etichetelor de pe produse în limba româna frezii frezii Produsele din import trebuie sa aibe cand ajung pe raft obligatoriu traducerea in limba romana.Cel putin asa stiu eu.Ca multe nu indeplinesc asta,e alta ... (vezi toată discuția)