avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalizare imensa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalizare imensa

Am un credit in euro la o banca unde timp de 2 ani am platit o taxa de achitare a ratei de 5ron.Daca achitam in euro(cumparam euro din alta parte era mai ieftin) trebuia sa achit in euro taxa acea de 5 ron.Am si un card de credit la aceasi banca si pentru acel card trebuia sa achit 5 ron pentru ami putea plati rata.Am avut credite la mai multe banci dar nu am auzit de aceasta taxa.Cand am facut acest credit nu mi-au spus de aceasta taxa si nici nu am semnat pentru ea.De un an nu mai este necesara aceasta taxa si nu o mai achit. Intrebarea mea este daca aceasta taxa este legala(am vb cu mai multi prieteni care au la alte banci credite si nu au auzit de aceasta taxa)si daca imi pot recupera acesti bani pentru ca nu am fost informata dinainte si nu scrie in contractul de credit.
Daca nu imi achit rata la timp ei imi iau o penalizare de 15 euro,care mi-se pare o penalizare imensa.Banca poate sa puna penalizarea cum doreste sau este un barem pentru asta?
Am ramas restanta cateva zile la rata am achitat dar a ramas penalizarea de 15 euro care nu imi permit sa o achit si faptul ca am achitat atatea luni acea taxa care nu mi se pare in regula,si nu sunt de acord sa mai platesc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 13:35, 9 Martie 2012
trebuie sa vedeti ce scrie exact in contract in legatura cu aceste penalitati
In contract scrie ca in caz de neplata se va lua o penalizare de minim 15 euro.Dar din relatile mele cu alte banci unde se ia 10-15 ron,aceasta penalizare mi-se pare enorma.Banca isi poate pune cate comisioane vrea si cum vrea?
Si mai este intrebarea daca acei 5 ron care i-am achitat in fiecare luna comision la achitarea ratei la ghiseu este legala?Mai cunoasteti banci care au avut sau mai au acest comision?
Am vreo sansa sa mi-se restituie acesti bani?
Multumesc.
daca in contract sunt specificate acele penalizari si d-voastra ati semnat acel contract inseamna ca la momentul respectiv ati fost de acord cu ele. nu cred ca veti recupera acei bani
A fost legala acea taxa?Au dreptul sa ceara taxa ca sa iti achiti creditul?Mai sunt banci care cer sau au cerut aceasta taxa?
Din experienta personala: am un credit de nevoi personale in lei cu rata lunara de 537 lei. Daca nu platesc rata la timp, penalizarea este de 80 lei. Nu mai pun la socoteala telefoanele insistente din partea functionarilor de la biroul "Colectare credite": trebuie sa explic ce mi s-a intamplat, de ce nu am avut bani, de ce nu am platit la timp, cand cred ca voi putea plati, etc., etc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
Florentina Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere plata rata de credit nightshade nightshade Buna, Ca multi altii din tara asta, am intrat si eu in ghearele nemiloase ale bancii, si anume am un credit de nevoi personale. La acest credit ... (vezi toată discuția)
Card credit-datorie ce n-o recunosc mirela01 mirela01 Buna ziua.Ma numesc P. CONSTANTIN din BOTOSANI si vreau sa va aduc al cunostinta urmatoarele: In 2005 am facut un credit cu buletinul la magazin pentru ... (vezi toată discuția)
Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)