avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intarziere plata rata de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intarziere plata rata de credit

Buna,

Ca multi altii din tara asta, am intrat si eu in ghearele nemiloase ale bancii,
si anume am un credit de nevoi personale. La acest credit data de plata a ratei este 15 a lunii. Am achitat, ramanand restant 60 de lei. In data de 24 acasa ma trezesc cu avertisment de neplata a celor 60 de leiX-(. Este legal, normal, posibil, ca la cinci zile de la data scadenta sa mi trimita atentionare, fara alte discutii inainte?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nightshade , utilizator 09:36, 26 Martie 2010
Da
Anul trecut am mai avut intarzieri de maxim o luna, atunci eram sunat de cei de la banca de 3-4 ori sa ma intrebe de restanta; niciodata in acest termen nu mi au trimis instiintare. Oricum mi e nu mi se pare ceva normal sa se vina cu amenintari de dare in judecata la o intarziere de cinci zile. Dar, e adevarat- bancile nu sunt interesate de ce probleme am eu-ci de recuperare prin orice mijloace a restantelor. Nici macar nu mi-au oferit, atunci cand eram in incapacitate de plata solutii pentru acest credit si nu numai. Nu i intereseaza decat profitul si banii, in rest sunt la fel ca si camatarii
Bine ca te-a avertizat...mie nici nu mi-au spus ca mi-au ramas 0,34 euro neplatiti (comision ca a platit altcineva in locul meu...) si luna urmatoare mi-au adaugat 1 pp la toata rata si am platit cu 2 mil si ceva in plus...
Problema majora a bancilor e lipsa de comunicare. Nu sunt interesat dupa acordarea unui credit sa mai comunice cu tine, sa ti ofere consultanta, ajutor. Dupa acordarea creditului se comporta ca niste camatari, incercand prin orice mijloace sa obtina banii imprumutati. Ai ramas fara job, nu mai ai bani de rata? Irelevant pentru banca, te da in judecata sa faci rost de bani. De ce nu se poate discuta de o reesalonare, de ce nu se pot gasi amiabil solutii?
Majoritatea bancilor cauta si gasesc solutii pentru clientii cu probleme. Din pacate clientii nu sunt intotdeauna cooperanti. Cu ce va inoportuneaza faptul ca va sunt reamintite scadentele?

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca .... danielhustiu danielhustiu Buna seara. Prietena mea are 2 carduri de credit si de cateva luni are numai probleme cu banca. Problema suna cam asa: Acum cateva luni prietena mea a ... (vezi toată discuția)
Recuperatori creante elena - alina elena - alina in perioada cand am fost angajata am facut un card cu o descoperire de cont in valoare de 3000 lei. ultimul salariu s-a virat in luna iulie iar de atunci am ... (vezi toată discuția)
Intarziere rate priya_22 priya_22 buna ziua?as avea cateva nelamuriri.Anul trecut am luat de la banca (brd)un credit de nevoi personale in val de 10.000lei.am platit cateva luni ratele la ... (vezi toată discuția)