avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediul medical din prima luna de angajare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediul medical din prima luna de angajare

Buna . Am o problema cu calculul bazei CM. Incepand cu 03.01.2012 am angajat o persoana care inainte de angajare a beneficiat de indemnizatia de somaj ira in 19.01.2012 a venit cu Cm cod 01. Intrebarea mea este cum calculez baza de calcul a indemnizatiei de asig soc de sanatate?va rog ajutati-ma cat de repede puteti.
Cel mai recent răspuns: demarela , utilizator 10:52, 23 Februarie 2012
In situatia data, baza de calcul a concediului medical se constituie din sumele primite in perioada de somaj, iar in acest sens trebuie ca angajatul sa va aduca adeverinta de la agentia de somaj cu ce sume a incasat.

ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:
Art. 1
(1)Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:
C.beneficiază de drepturi băneşti lunare ce se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile legii.

NORME din 27 ianuarie 2006 de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
Art. 12
(1-1)Stagiul minim de cotizare se constituie şi din însumarea perioadelor pentru care s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de către angajator sau, după caz, de către asigurat, respectiv de către fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale sau bugetul asigurărilor pentru şomaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu medical anyaa anyaa Buna ziua, Am urmatoare situati: un salariat intrerupe perioada de somaj pe data de 01.08.09, se angajeaza pe 03.08.09, iar in perioada 25.08.09-31.08.09 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am un angajat care a avut concediu medical luna trecuta si din ce stiu eu baza de calcul pentru plata ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca? gabriela_bejinariu gabriela_bejinariu #-oCum se calculeaza un concediu medical, daca am mai beneficai de concedii medicale in trecut. Societatea la care lucrez, nu mi-a luat in calcul toata ... (vezi toată discuția)