avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de intretinere

Buna seara! Bunica sotului meu are 91 de ani si este bolnava, nu mai este prea lucida si vrea sa ne lase averea ei mie si sotului (nepotul ei). Soacra are scrisoare (nu stiu daca e facuta la notar, e facuta de bunicul sotului) sa aiba grija de batrana si dupa moartea batranei averea ar ramane soacrei, dar soacra nu are grija de batrana, fiind si soacra la randul ei diagnosticata cu dementa. Din august 2010 pana in august 2011 am avut noi grija de ea, adica i-am dus mancare, ca in rest se descurca ea ca nu a fost tare bolnava pana acuma. In august 2011 am facut o depresie dupa 2 luni de la nastere si ne-am mutat la parintii mei (inainte am stat la socri in aceeasi curte cu batrana, dar socrii nu m-au acceptat niciodata).Socrii au alta pozitie. Toata lumea (3 fii si soacra fiica batranei, si 2 cumnate) e de acord sa ingrijim noi batrana si sa ne ramana noua averea ei. Un unchi de-al sotului si sotul a fost astazi la primarie si au vorbit cu primarul si au zis ca e destul sa treaca batrana pozitia pe sotul si sa semneze batrana. Va rog mult sa-mi spuneti daca e sigur cu aceste acte si eu ce drepturi am pentru ca eu voi avea grija de batrana. Daca cumva cel mai sigur act ar fi contract de vanzare-cumpare cu drept de intretinere v-as ruga mult sa-mi spuneti aproximativ cat ar costa. Averea ar consta intr-o casa, un teren si o padure de cca. un hectar. Va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: maria26 , utilizator 21:11, 23 Februarie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intocmiti un contract de vanzare cumparare simplu, sau cu clauza de intretinere, unde sa fiti trecuti ambii soti.Ce e dobandit in timpul casatoriei, cu contract de vanzare-cumparare, chiar daca e doar pe numele unui sot, este bun comun. Va sfatuiesc sa luati o adeverinta medicala de la medic ca are discernamant, sau a nu e cunoscuta cu boli psihice, sau, daca e grav bolnava si cu dese internari pe la psihiatrie, as cere numirea unui curator care sa o asiste la incheierea actului.pretul...nu stiu exact, va trebuie intabulare ....vreo 1500 lei aproximativ...mergeti la un notariat pentru informare
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
LORELA UNGURIANU, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Anulare drept proprietate urmat de testament AdrianJ AdrianJ Buna ziua Va rog a ma ajuta in legatura cu o problema. Este vorba de un unchi (fratele bunicului) care este casatorit de 60 ani cu matusa. Aceasta are o ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)