avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Problematica privind aplicarea Legii 85/2006 - ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Problematica privind aplicarea Legii 85/2006 - insolventa

Inainte de raminerea definitiva a pronuntarii deschiderii procedurii generale a insolventei , societatea a perfectat vinzarea de fond comert ( autorizatie de functionare farmacie si o parte din constructie ) . Finalizarea s-a facut dupa deschiderea procedurii , cumparatoarea ( tot a societate comerciala ) virind in contul unic de lichidare suma de 405.000 lei , diferenta de 135.000 lei urmind a o face dupa inregistrarea licentei la Ministerul Sanatatii .
Dupa citeva luni , lichidatorul a finalizat tabloul creditorilor si a repartizat acestora suma de 110.000 lei , cu toate ca la acea data soldul contului era de 345.000 lei . Intre timp , din cont s-au facut unele plati : curent , gaz , telefon etc.
La ridicarea extrasului de cont la data de 31.12.2010 , cu stupoare am constatat virarea unor sume mai mult decit consistente catre lichidator .
Am intrebat de ce nu a repartizat intreaga suma disponibila din cont si a motivat "ca nu pote pina ce nu se incaseaza diferenta de la cumparator " .
De asemenea , am solicitat lichidatorului desemnat provizoriu , sa-mi prezinte documentele primare care au stat la baza operatiunilor pin banca , necesare la evidenta contabila a societatii , fara insa a le primi. Ceea ce ma interesa erau documentele privind operatiunile dispuse de el despre care nu am luat act , celelalte erau documente depuse de societate si despre care aveam cunostiinta Vazind ca sumele au fost virate in contul lichidatorului am concluzionat ca acestea reprezinta onorarul insusit de el .
Facind "sapaturi" am aflat ca acesta , fara hotarirea adunarii creditorilor ,
si-a "oferit" un onoraru fix lunar in suma de 3.000 lei plus TVA si unul de succes de 10% din vinzari .
Sa inteleg ca lichidatorul stocheaza banii ca sa-si asigure incasarea onorariilor pe o perioada cit mai lunga de aici in colo ? Ce daca creditorii nu isi vor incasa creantele ?
Va fac unele precizari :
- sint desemnat administrator special;
- sint director economic al societatii ;
- societatea sotiei este creditoare si detine 67% din valoarea totala a creantelor :
Ce indrumari a-ti putea sa-mi dati ?
V-as ruga sa comentati situatia data si ce as putea face .
Sa adresez o cerere lichidatorui pentru a convoca o sedinta a comitetului creditorilor ?
Astept cu nerabdare opiniile si sfaturile dumneavostra .
Cu stima si respect ,
Adrian
Cu suma incasata din aceasta tranzactie societatea isi putea achita integral creditorii .
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:25, 24 Februarie 2012

Facind "sapaturi" am aflat ca acesta , fara hotarirea adunarii creditorilor ,
si-a "oferit" un onoraru fix lunar in suma de 3.000 lei plus TVA si unul de succes de 10% din vinzari .

Prin sentinta de deschidere a procedurii jud sindic stabileste pt lichidator un onorariu de start.
Ulterior lichidatorul poate sa negocieze cu creditorii un alt onorariu
Concluzie - fara un proces verbal al adunarii creditorilor onorariul incasat este ilegal

societatea sotiei este creditoare si detine 67% din valoarea totala a creantelor

desemnati un alt lichidator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire onorariu lichidator enikoman enikoman Cronologic, onorariul stabilit arata astfel: prin incheierea civila, la intrarea societatii in insolventa, in luna noiembre 2014 judecatorul sindic a ... (vezi toată discuția)
Am o societate in lichidare. in perioada de provizorat, deci ... sio.alba sio.alba Am o societate in lichidare. In perioada de provizorat, deci până la depunerea tabelului definitiv consolidat, lichidatorul în cadrul unei adunări a ... (vezi toată discuția)
Despre stabilirea onorariului contabilului numit Herra_ Herra_ Am intocmit evidenta financiar contabila pe ultimele 6 luni ale unei societati comerciale (contabila nu mai este in tara). Am convenit ca sunt de acord si am ... (vezi toată discuția)