avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum ia nastere un dosar penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum ia nastere un dosar penal?

UN dosar penal se face doar cind sint filmarii video sau se face un flagrant pe baza unei plingerii.
IN situatia unei infractiunii.
Cel mai recent răspuns: ContSters234409 , utilizator 09:11, 28 Februarie 2012
Urmare a înregistrării unei plângeri penale, se efectuează acte premergătoare.
Dacă, pe baza probelor existente la dosar, fie ele propuse de către partea vătămată, fie dispuse de organul de cercetare penală sau de procuror, se apreciază că există infracţiune, se dispune începerea urmăririi penale.

Legea nu prevede ca absolut necesare proba video sau flagrantul, se poate începe urmărirea penală chiar în absenţa lor.

Dacă ne veţi da mai multe detalii privind speţa dumneavosatră, ar fi util pentru a putea formula un răspuns mai detaliat şi la obiect.
O filmare sau un flagrant nu pot reprezenta toate proble unui dosar penal, dar nici dosarul penal nu se face doar cand sunt filmari sau flagrant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia sau procuratura ContSters233635 ContSters233635 POLITIA si procuratura ca sa intocmeasca un dosar penal sau urmarire penala trebuie sa aiba martori,filmari video si prindere in flagrant ca sa aiba toate ... (vezi toată discuția)
Daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila in acelasi dosar? eusaisapte eusaisapte daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila? din moment ce fapta nu ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de incepere a urmaririi penale - cand? Micaly Micaly Instanta, prin decizie a dispus inceperea urmaririi penale. Dosarul a fost trimis la parchet care l-a trimis la politie pentru..... Cine, [b]cand[/b] si cum ... (vezi toată discuția)