avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP

buna ziua, am depus o plangere la parchet pentru abuz de incredere ,unde ne-am costituit parte civila in vedererea recuperarii unei sume de bani.Parchetul a dispus neinceperea urmarii penale. putem solicita parchetului sa inainteze dosarul respectiv instantei pentru a judeca cauza in civil ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicxon , utilizator 10:02, 29 Februarie 2012
nu. dvs trebuie sa depuneti o cerere de chemare in judecata impotriva persoanei rspective, la o instanta civila. Insa trebuie sa identificati temeiul legal deoarece abuzul de incredere nu poate sta la baza unei actiuni in pretentii.
Este necesar sa va adresati direct instantei civile si sa timbrati la valoare.
in drept ne putem folosi de art.2164 alin.2 cod civ.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acþiune civilã GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Am o serie de întrebări: 1. Dacă în urma efectuării actelor premergătoare de către organele de cercetare ale poliţiei, s-a dispus de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului adumitroaie florin adumitroaie florin Va rog sa imi spuneti daca este obligatorie prezenta la Judecatorie in situatia in care ai calitatea de intimat pentru plangere impotiva rezolutiei ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari in legatura cu o reclamatie. MarianHD MarianHD Buna ziua, am facut acum cateva luni o reglamatie la Parchet impotriva unui individ pentru inselaciune de bunuri mobile. Am primit rezolutia celor de la ... (vezi toată discuția)