Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda DSP persoana fizica

Buna ziua,
In urma cu 14 luni am fost sef magazin la un supermarket, pe scurt am fost amendat cu suma de 600 lei de catre DSP pe motiv ca s-au gasit cateva expirate in raft, acum m-am trezit cu contul de salarii blocat de la noul angajator, la banca m-i s-a spus ca pana nu se retrage acea suma de 600 lei de pe cont nu poate fi deblocat. As vrea sa stiu daca cei de la DSP au procedat corect cand au dat amenda pe persoana fizica, si daca se poate face ceva in acest caz in care sa nu pierd acei bani.

Multumesc tuturor care-mi va da un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 29 Februarie 2012
Art.169 C.mun.
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
.....

Notificati banca pentru a va debloca contul, iar in caz contrar actionati in judecata ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal retinere din salar pe langa garantia retinuta lunar? ionela1987 ionela1987 Lucrez ca si lucrator comercial la un supermarket.La angajare am semnat un contract de constituire a garantiei ... (vezi toată discuția)
Am primit bani in cont Andrei.dum Andrei.dum Buna ziua, am primit in cont suma de 1200 lei reprezentand rambursarea transportului. In mod normal, suma pe care ar fi trebuit sa o primesc este de 200 lei. ... (vezi toată discuția)
Se pot retine sume de bani de catre angajator? Serigrafu Serigrafu Buna, lucrez in cadrul unei firme de productie publicitara. In timpul executarii unei lucrari eu, impreuna cu un coleg, am gresit o comanda(in loc sa le ... (vezi toată discuția)