avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cecdrept am eu si ce drept are statul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cecdrept am eu si ce drept are statul?

in urma cu 6 ani am cumparat un teren agricol la marginea satuluiin suprafata de 0,85 ha. este la soseaasfaltata,amposbilitate sa rtag apa ,gaz metan.electricitate VREAU SA INFIINTEZ O MICRO FERMA
Problema este ca la aproximativ 5m dela sosea,pe terenul meu se afla unstalp de inalta tensiune(schel metalica de cam3m/3m iar pe un hotar/razor/se afla o alta schel de aceeasi dimensiune .pana acum l-am cultivat cu grau .Se pierd mari cantitati de cereale ca trebuie ocoliti stalpiila distante cosiderabile A HOTARAT SA FACEM O FERMA DE ANIMALE .
NICI ASTA NU O POT FACE DIN CAUZA STALPILOR
CINE MA DESPAGUBESTE?

IINTREPRINDEREA de electricitate nu vrea sa auda zice ca ea e proprietara,..CUM? eu am act pe toata suprafata.. IN CAZURI SIMILARE,INTREPRINDEREA DA CHIRIE PT ACESI STALPI... eu sa vrea macar sa-midea in acest cont valoarea consumului de energie electica ce-l fac in adrul locuiintei proprietate personala..

CE MA SFATUITI SA FAC? LA CEI BOGAT,STATUL LE-A DAT INAPOI SUME FABULOASE ,MII DE HECTARE SI MIE,NU-MI POAR-TE DA CONTA VALOAREA A 100-200 DE KILOVATI PE CARE II COSUM,MA EXPROPIAZA SI DE CEI CATIVA ZECI DE METRI DETEREN?
SI nici nu pot construi pe el


Cel mai recent răspuns: etudor , utilizator 11:45, 14 Noiembrie 2008
Bănuiesc că, atunci cînd aţi cumpărat terenul, stîlpii erau acolo. Dacă e aşa, cine să vă despăgubească? Nici măcar vicii ascunse nu puteţi invoca, stîlpii fiind, presupun, perfect vizibili.

Dacă au fost instalaţi ulterior, trebuia să cereţi despăgubiri atunci cînd s-a produs fapta, conform legislaţiei în vigoare la acea dată. Dacă au trecut trei ani, a intervenit, în opinia mea, prescripţia extinctivă în privinţa dreptului de a cere plata despăgubirilor.

Liviu S.Bordaş
da,stalpii erau acolo. sunt vizibili.,doar sunt de inalta tensiune asa am cumparat ,cu ei pe teren
dar eu nu pot sa construiesc in perimetrul lorpe o suprafata considerabila iar de lucrat,tractorul nu poate intra decat la o distanta maricica de ei si pamanat ramane destul ne folosit din ac cauza. in alte situatii ,mai acum 4 ani alti gospodari din alte zone iau chemat in judecata si le platesc chirie. de catva timp, e o ordonanta de urgenta care spune ceva in legatura cu expropierea unei anumite suprafete in jurul acestorischele -stalpi de inalta tensiune
ma intreb :dece pt unii muma si pt.altii ciuma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stâlp înaltã tensiune pe proprietate particularã triffcristian triffcristian pe pamantul propietate se afla un stilp de inalta tensiune . as putea cere o chirie avind in vedere ca ma incurca la lucrat terenul si pierderea de ... (vezi toată discuția)
Stalpi de inalta tensiune pe proprietatea mea - despagubiri? catutza_picor catutza_picor am cumparat un teren,,,intravilan,cu o retea de analta tensiunie,care cuprinde 3 stalpi de beton si unul tip sonda care ocupa an jur de 20.. 30 de metri ... (vezi toată discuția)
Intrebare electrica dragosh24 dragosh24 Buna ziua, am un teren mostenire de la bunicul meu in extravilanul unui sat din jud. galati,in suprafata de 0.65 ari,teren tranzitat longitudinal de stilpi de ... (vezi toată discuția)