avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... cate coduri caen pot fi finantate din fonduri europene?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

cate coduri caen pot fi finantate din fonduri europene?

Buna seara,
Am un SRL-D deschis de cateva zile si vreau sa aplic pt. finantare europeana. Consultantul de la firma care imi face proiectul de finantare spune ca pot sa cer finantare doar pt. un cod caen, iar acest cod caen nu poate fi 4791(Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comert sau internetului).Acesta este domeniul principal de activitate al firmei mele. Eu as vrea sa desfasor urmatoarele activitati prin firma: magazazin on-line de haine si accesorii, magazin clasic de haine si accesorii si sa leg si sa vand carti pt. copii. Vreau sa cer finantare pt. toate. Este adevarat ca sunt vreo zace coduri caen. Acuma, marea mea nelamurire, fara sa desconsider competenta consultantului, este ca nu scrie nicaeri, negru pe alb, ca se poate finanta numai un cod caen, dar in acelasi timp in toate ghidurile, anexele, legile, ordonantele referiotare la acest program de finantare nu se specifica "codurile caen finantate" . Sper ca am fost destul de explicita in a expune problema mea si in acelasi timp sper sa o incadrez bine la categoria forum. Va multumesc. Sa aveti un week-end placut(cat a mai ramas).
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 22:41, 3 Martie 2012
In ghidul solicitantului, verificati activitatile eligibile pentru finantarea respectiva.
Pentru realizarea de magazine online se acorda finantare.
Este posibil ca ramura de finantare in care se incadreaza proiectul "magazin online" sa nu cuprinda ca activitati eligibile si "legarea de carti".
Pentru acestea este posibil sa trebuiasca proiecte separate.
Nu cunosc in detaliu ideea dvs. de proiect, daca as sti, v-as putea ajuta.
In primul rand prin SRL-D nu obtineti finantare europeana ci finantare prin program national
"Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri " documentatia de studiat este OUG 6/2011 si ghidul solicitantului
[ link extern ] /
In ceea ce priveste finantarea , este adevarat ca se poate aplica doar pt un singur cod CAEN,dar este o lista lunga pentru cheltuieli eligibile.4791 este eligibil in acest program.
Nu vi se specifica codurile caen finantate, dar se specifica clar cele nefinantate.
Deci, nu puteti sa fiti finantata pentru o gama intreaga de coduri caen deoarece pentru fiecare activitate in parte este necesar plan de afaceri, implementare...etc.
Pentru o dezvoltare ulterioara aveti si alte programe nationale.
Ati vorbit cu cei de la OTIMMC din regiunea unde se incadreaza judetul dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul caen 1413 si 1419 necesita diploma de specialitate ? anc4 anc4 Buna ziua doresc sa imi infiintez un pfa cu activitate principala 4791 ( comert online ), iar ca activitati secundare 4775 comert cu amanuntul al ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe grupurile online Diana2356 Diana2356 Este legal sau ilegal sa vinzi haine, accesorii etc, pe grupurile online ? Pot patii ceva persoanele care vand aceste obiecte personale? (vezi toată discuția)
Deschiderea unei macelarii an spatiul rural mcgmihaila mcgmihaila as dori sa stiu daca deschiderea unei macelarii in spatiul rural se incadreaza in masura 312 (vezi toată discuția)