Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Regres dauna auto

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
In luna august 2011 o ruda a fost implicata intr-un accidenta auto.La fata locului a venit politia si s-a intocmit proces verbal in care vinovata a fost gasita aceasta ruda a mea care conducea o caruta si care a intors atelajul in loc nepermis.Conducatorul auto nu a avut nici o pretentie la fata locului spunand ca el isi repara masina fara sa stim ca si-o va repara pe polita casco.In luna februarie 2012 s-a trezit acasa cu o instiintare de la Uniqa Asigurari in care i se spunea ca are o anumita suma de plata deoarece asiguratul lor este nevinovat.
Pana aici totul este corect.
Cand ne-am uitat mai atent in documentatia trimisa de catre firma de asigurare am constatat ca pe devizul de reparatie sunt trecute mai multe piese care nu au fost scrise de catre politie.
Intrebarea mea este:Firma de asigurari nu era obligata sa trimita notificare vinovatului in speta ruda mea pentru a se prezenta la services la o reevaluare a daunelor produse din accident????
Maine 06.03.2012 este chemat la conciliere si bineinteles incheierea unui angajament de plata.Inainte de a semna asa ceva am vrea sa contestam cel de al-2-lea proces verbal de constatare la care nu am participat.Exista articol de lege care sa stipuleze ca erau obligati sa ne cheme??

Multumesc anticipat
O zi buna
Cel mai recent răspuns: stefaniadinu , utilizator 14:27, 17 Mai 2012
Nu ati fost prezenti nici la primul proces-verbal incheiat de inspectorul de daune de la soc. de asigurari.
Firma de asigurari nu este obligata sa cheme vinovatul la incheierea procesului-verbal de reconstatare in care s-au trecut piesele (de interior) la care nu sa vazut deteriorarea lor decit in momentul in care au fost demontate primele piese (cele de "suprafata" prinse in PV-ul Politiei).
Inainte de a semna concilierea va sfatuiesc sa aveti linga dv. un expert tehnic auto (angajat de dv.) care sa verifice daca toate piesele trecute pe deviz au legatura cu accidentul.
Multumesc ptr raspuns.

Am fost la reconciliere,am semnat angajamentul.
Am preferat asa decat sa ajungem in instanta.
Suma se va da in rate.........cat sa se vada ca este plata pe dosar:)

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar daune asigurari rca sergiu balint sergiu balint in data de 07.02.2011 am avut un accident cu un autocamion in Arad care este orasul de domiciliu din care masina mea a suferit ceva avaii. soferul ... (vezi toată discuția)
Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Raspuns accept plata grandanat grandanat Masina este reparata, iar service-ul asteapta acceptul asiguratorului cu privire la plata. In cat timp este obligat asiguratorul sa dea acest raspuns ? (vezi toată discuția)