avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier; stare de ebrietate; vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier; stare de ebrietate; vatamare corporala

Ieri, 2 prieteni aflati in stare de ebrietate au avut accident. Soferul a pierdut controlul masinii intr-o curba si s-a oprit intr-un alt autovehicul stationat in acea curba. Pasagerul din dreapta este in stare destul de grava la spital, iar soferul a suferit doar cateva rani usoare. Niciunul dintre ei nu purta centura de siguranta.
La alcool test rezultatul alcoolemiei in aerul respirat a fost de 0.39, iar rezultatului alcoolemiei din sange nu a sosit inca.
Avand in vedere ca cei doi sunt prieteni nu cred ca se pune problema depunerii unei plangeri, dar totusi as dori sa stiu care va fi procedura pe care o va urma politia. Se pune problema primirii unei pedepse cu inchisoare? Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:17, 17 Noiembrie 2008
Inca aveti 2 necunoscute: alcoolemia si numarul de zile de ingrijire.
In functie de astea va dumiriti daca este dosar penal sau nu.
Marea problema este alcoolemia din sange. La o valoare de 0,39 in aerul expirat este posibil ca in sange sa fie mai mare sau mica de 0,8. In functie de valoarea alcoolemiei (in sange) fapta se incadreaza fie in conducere sub influenta alcoolului (contraventie), fie in conducere in stare de ebrietate (infractiune).
In functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale urmarirea penala se pune sau nu in miscare.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu o categorie necorespunzătoare Terciu răzvan Terciu răzvan Buna seara Am o problema daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscător Am condus Un autovehicul desi posedam permis de Scuter Categoria Am si o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan = anulare permis? rafaell222 rafaell222 buna ziua.am o problema care ma streseaza f mult.in urma cu 2 zile am fost prins la volan dupa ce am baut cateva pahare cu vin.rezultatul la etilotest a fost ... (vezi toată discuția)