avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere Cu o categorie necorespunzătoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere Cu o categorie necorespunzătoare

Buna seara
Am o problema daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscător Am condus Un autovehicul desi posedam permis de Scuter Categoria Am si o alcolemie de 0.39 si am fost oprit de un echipaj de poliție stiu ca am facut o greseala mare dar acum ce consecinte pot fi luând În considerare ca am recunoscut tot si sunt la prima abatere precizez ca Am 17 ani si daca mai pot da de permis
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Terciu răzvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Terciu răzvan , utilizator 17:59, 24 Ianuarie 2019
Alcoolemia de 0,39 este in aerul expirat sau in sange? Daca este in aerul expirat care este rezultatul probelor de sange? Daca aceasta valoare este rezultatul probei etilotestului este vorba de o contraventie si se sanctioneaza cu amenda si, probabil, suspendarea dreptului de a conduce.
Conducerea unui autovehicul avand permis de categorie necorespunzatoare constituie infractiune. S-a deschis dosar penal. Tot infractiune este si conducerea unui autovehicul avand o alcoolemie (in sange) de peste 0,8 mg/l (daca vi s-au recoltat probe de sange si rezulatul depaseste aceasta valoare). Abia dupa solutionarea dosarului penal se poate stii daca aveti dreptul sa dati examen pentru obtinerea unui permis de conducere si cand.
ing. Ioan Ciobanu
Alcol In aerul pur expirat nu mi s-au recoltat probe de sânge
Sa va asteptati la o amenda si suspendarea dreptului de a conduce pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si la un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara sa detinei un permis de conducere de categorie corespunzatoare.
Cam cât dureaza pana la soluționare si cat timp nu am voie să dau de permis categoria B multumesc pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera dessa dessa In cazul in care am avut o alcolemie 0,73 alc.pur in aerul expirat si sa intocmit dosar penal,pot sustine reexaminarea,pana la solutionarea dosarului in ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)