avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni, dosar penal pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni, dosar penal pentru vatamare corporala grava

Buna ziua,

Acum 2 luni de zile am fost implicat si vinovat intr-un accident cu masina personala. Am lovit pe cineva pe trecerea de pietoni acesta suferind leziuni usoare. Intre timp el si-a pierdut mirosul sau simtul mirosului. A depus la dosar:

-- certificatul medico-legal initial care nu contine aceast aspect cu mirosul. El in prima saptamana dupa accident avea miros acest simtom venind ulterior.. A zis ca va scoate alt certificat medico-legal zilele acestea in care va fi mentionata si aceasta problema

-- S-a declarat parte civila in procesul penal ce mi-a fost deschis si din cate am inteles se poate ajunge la vatamare corporala grava + urmarirea penala.
( pierderea unui simt ).

-- Si-a deschis dosar la firma de asigurari si urmeaza sa fie despagubit pentru toate analizele si verificarile pentru care a scos bani din buzunar.

-- El a consultat deja un avocat pentru acest proces si mi-a recomandat si mie sa fac acest lucru. Pana ajung eu la acest avocat ma puteti ajuta cu un sfat

M-ar interesa:
-- Care ar fii primii pasi pe care trebuie sa ii indeplinesc pentru inceputul procesului
-- Daca exista vreo cale de mijloc pentru noi ( eu si acuzantul) in fara de impacare care am inteles ca poate fi oricand facuta.
-- Banii de la asigurari pentru daune morale la pierderea acestui simt poate fi facuta fara acest proces sau trebuie neaparat sa se finalizeze procesul si parchetul sa zica o valoare pentru despagubire

Multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
Optiplex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Optiplex , utilizator 16:00, 21 Martie 2012
In primul rand trebuie vazut daca exista legatura de cauzalitate intre cazatura produsa urmare accidentului si pierderea simtului, functie de care se va stabili si incadrarea juridica a faptei. Chiar daca il va despagubi asiguratorul, acesta din urma se va indrepta impotriva dvs. pentru recuperarea sumei, suma care nu este stabilita de procuror, ci este solicitata de partea vatamata, care se constituie parte civila in cauza. Cel mai bine este sa consultati un avocat.
Din cate am vorbit si eu aceasta pierdere a simtului se poate vedea pe RMN-ul initial facut de catre aceasta persoana dar nu a fost declarat atunci pentru ca era totul ok cu mirosul.
Ce nu inteleg eu de la dvs este.
Daca asiguratorul il despagubeste ce suma ii da?. Eu credeam ca suma va fi stabilita de catre procuror nu cat cere el
Daca el solicita 1 milion de euro catre parchet eu atat trebuie sa ii dau ? Din cate am intrebat la sfarsitul procesului judecatorul stabileste o suma care lui i se pare corecta . S-ar putea sa ma insel dar nu cred.
Am aflat o informatie si vreau sa intreb poate este adevarata:

El isi poate deschide un proces civil si poate solicita suma de bani pe cale civila iar pe aceasta cale sa nu fie nevoie de condamnarea mea. Imi puteti confirma va rog daca este adevarat ?
O alta intrebare la care nu sunt lamurit si va rog sa ma ajutati daca se poate. Avand in vedere ca procesul este foarte lung si probabila nevoios as dori ca pe perioada procesului sa imi recuperez permisul si sa nu stau cu dovada din 30 in 30 de zile. trebuie sa fac o cerere la parchet ?, politie?, tribunal?, judecatorie? Multumesc
Am luat legatura cu un avocat, dar chiar nu poate nimeni sa ma ajute cu o lamurirre in acest capitol?,

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Dash Dash Buna seara, Am suferit un accident rutier in urma caruia nu am avut nici o zi de spitalizare dar mai multe zile de recuparari medicale (30 de zile). As dori ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 8-10 zile în urma unui accident rutier. ce despăgubiri aș putea obține? Veron1 Veron1 Va rog sa-mi spuneti ce voi obtine intr-un proces intentat unui sofer care a intrat in spatele autoturismului meu. Din acest accident am obtinut certificat ... (vezi toată discuția)