avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna seara,
Am suferit un accident rutier in urma caruia nu am avut nici o zi de spitalizare dar mai multe zile de recuparari medicale (30 de zile).
As dori sa va intreb daca pot primi o despagubire de la vinovat (mentionez ca aceasta ar dori sa imi ofere ceva nesemnificativ pentru a nu depune plangere penala) si totusi sa dau in judecata firma de asigurari pentru a obtine ceva compensatie materiala pentru daune morale, taxe medicale si bunuri distruse.
Dosarul pentru masina este deja la firma de asigurari dar nu cred ca vom recupera intreaga valoare a masinii.
Politisti au zis ca au deschis si dosar penal.
Va multumesc anticipat, o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: Dash , utilizator 10:35, 8 Mai 2015
Daca sunteti victima puteti deschide proces civil pentru daune.
Mergeti la Parchetul de pe langa judecatoria in raza caruia a avut loc accidentul si va interesati daca este inregistrat vreun dosar pe numele celui vinovat de producerea accidentului. Puteti fi despagubit civil in cadrul unui proces penal numai daca sunt indeplinite anumite conditii, repectiv soferul vinovat era sub influenta bauturilor alcoolice sau a unor substante interzise....., sau daca aveti peste 90 de zile de ingrijiri medicale.
Luati legatura cu un avocat pentru a va indruma din punct de vedere juridic, in speta dvs.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Aveti dreptul la despagubire pe cale civila si daca aveti mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale,este important nr de zile de ingrijiri medicale acordate de IML.Aveti mai multe variante, din care sa alegeti:
1)va impacati cu vinovatul si va despagubeste cu o suma pe care o acceptati
2) depuneti cererea de despagubire direct la societatea de asigurari
3) angajati un avocat si deschideti un proces civil pt vatamare
4) incheiati un contract cu o firma specializata in consultanta pt victimele accidentelor rutiere
Sanatate si mult succes!
Intrebarile care le am sunt de fapt:
Daca pot sa dau in judecata firma de asigurari pentru dauna morale chiar daca nu voi depune plangere penala (din cate stiu cu noul cod penal daca nu sunt peste 90 de zile de ingrijiri medicale dosarul penal va fi inchis, iar daunele morale oricum de la asigurari vor veni).
Si daca mai pot face ce am zis la prima intrebare daca voi accepta bani de la vinovat, mentionez ca am cheltuit destul de mult cu investigatiile medicale si mai trebuie inca facute si vinovatul nu vrea sa incheiam nici un act , ofera bani pentru a ne ajuta ( probabil si pentru a nu depune plangere penala), iar noi nu vream sa il dam pe el in judecata nici penal , nici civil (doar firma de asigurari).

Scuze pentru exprimarea ambigua si rudimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victimă, pe trecerea de pietoni. cum se poate afla starea dosarului, unde se află acesta, și ce ar trebui să facă victima să se asigure că își recuperează cheltuielile? danidcn danidcn O cunoștință a fost victima unui accident auto pe trecerea de pietoni. La fața locului a venit un echipaj de politie, iar victima a fost transportată cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)