avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte de munca pentru angajatii unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte de munca pentru angajatii unei asociatii de proprietari

Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine:
o asociatie de proprietari cum plateste femeia de serviciu si administratorul? In logica mea ar trebui sa aibe contracte de munca, dar am constatat in urma unor verificari ca asociatia nu este platitoare de contributii la bugetele sociale si nici de impozit pe venituri din salarii (sau asimilate). Conform listelor afisate platim in fiecare luna la rubrica "Salarii/ impozit" 1.250 lei. Femeia de serviciu mi-a spus ca are salariu de 250 lei diferenta se duce la administrator. E corect cum procedeaza asociatia? Nu cumva e "putina" evaziune si "ceva" munca la negru?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:06, 12 Martie 2012
E de-a binelea munca la negru si superevaziune fiscala!
Puteti sa cereti contractele de munca de la respectivii suspecti si mai pueteti sa verificati si statul de plata unde este trecuta contributia fond somaj , fond sanatate si mai vedeti cat ramane rest de plata .
In felul acesta va veti convinge cum sta situatia .
1.Ilegalitatile in acest caz le pot constata doar fiscul si ITM-ul.
2.Angajatorul are obligatia sa declare si sa plateasca (fie CIM fie conventie civila) impozitele si contributiile sociale datorate conform legii.
dupa codul muncii trebuie sa aibe contract de munca
Sunt foarte constienta ca nu am cum sa cer contracte si state ... am verificat asociatia pe site-ul ministerului de finante si nu este luata in evidenta fiscului cu contributii si impozit pe salarii.... Luni fac un drum la ITM ( am niste treaba pe acolo) si las o sesizare.
Va multumesc pentru confirmarea evaziunii si pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 anaf FlorinNistor FlorinNistor Buna ziua. Pentru conventii civile se depune declaratia 010 ? (vezi toată discuția)
Taxele platite la fisc de administrator si asoc proprietari cyan cyan care sunt contributiile pe care trebuie sa le plateasca la fisc un administrator de imobil si asociatia in cazul in care administratorul este si salariat la o ... (vezi toată discuția)