avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... taxele platite la fisc de administrator si asoc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

taxele platite la fisc de administrator si asoc proprietari

care sunt contributiile pe care trebuie sa le plateasca la fisc un administrator de imobil si asociatia in cazul in care administratorul este si salariat la o societate privata? trebuie sa faca contract cu asociatia de proprietari pentru un anumit numar de ore pe luna?
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 17:20, 29 Aprilie 2011
Administratorul, persoana fizica, trebuie sa fin angajat al asociatiei pe baza de contract de munca daca are atestat pentru a practica aceasta activitate.
Contractul individual de minca (CIM) se intocmeste conform Codului muncii, pentru numarul de ore lunar care sa acopere activitate la care se angajeaza. Astfel ca poate fi un CIM pe perioada determinata sau nedeterminata iar fiecare din acestea pot fi cu norma intreaga (8 ore/zi) sau partiala de munca (oricat sub 8 ore).
Se platesc impozitele si contributiile asa cum plateste orice angajator.
Din topicul deschis de @cyan se poate trage concluzia ca asociatia a angajat sau doreste sa angajeze administrator.
Aveti urmatoarelke posibilitati:
- angajat cu CIM cu timp partial de la 1ora/luna - 7 ore/zi - trebuie depuse declaratia 010 pt modficarea vectorului fiscal (daca nu ati avut angajati) in termen de 30 zile de la modificarea datelor, declaratia 112. de asemenea persoana trebuie inregistrata in REVISAL cu o zi inaintea angajarii.
Daca depuneti declaratia 112 va trebui sa le depuneti electronic semnate electronic cu un certificat digital incepand cu luna iulie 2011 (pretul este de aproximativ 250 lei).
- angajat cu conventie civila
- PFA - varianta optima pt asociatii - nu trebuie sa depuneti declaratii privind angajatul care in acest caz emite factura catre asociatia de proprietari, iar depunerea declaratiilor ii revine acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 anaf FlorinNistor FlorinNistor Buna ziua. Pentru conventii civile se depune declaratia 010 ? (vezi toată discuția)
Contracte de munca pentru angajatii unei asociatii de proprietari leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine: o asociatie de proprietari cum plateste femeia de serviciu si administratorul? In logica mea ar trebui sa aibe ... (vezi toată discuția)