avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua! Fiica mea nu este de acord cu motivele expuse in actiunea de divort introdusa de sotul ei, dar nici cu faptul ca sotul ei a incalcat intelegerea lor cu privire la divort pe cal;e amiabila. Cum ar trebui procedat mai departe?

Mentionez ca ginerele reclamant locuieste in Spania, are o dna avocat care il reprezinta, iar fiica mea locuieste si lucreaza in Romania.
Parintii au impreuna un copil de 17 ani, pe care tatal lui sustine ca il are in intretinere si se ocupa de educatia lui conf. actiunii. In realitate, dupa introducerea actiunii (iulie 2011 cu termen in aprilie 2012) minorul a locuit cu el doar 3 luni (august partial-septembrie, oct-nov partial) si nu a mai frecventat scoala (Spania).

In noiembrie a revenit acasa in Romania si a locuit in apartamentul meu, impreuna cu fiul meu unde se afla si in prezent. Tot la aceeasi resedinta a locuit si in cea mai mare parte a anului 2010 si 2011. Aici se vede cu mama lui periodic si mai ales in timpul concediului, deoarece ea are job in alt oras.
Poate cineva sa-mi dea un sfat, ce ar fi mai bine de facut, in intampinarea termenului de judecata din aprilie curent? Un mediator ar fi potrivit?

Fiica mea doreste o despartire/ divort pe cale amiabila, asa cum au stabilit de comun acord in vara trecuta, lucru pe care sotul ei l-a incalcat apoi cu buna stiinta si, in ascuns fata de ea, a introdus actiunea de divort "din vina exclusiva a paratei".
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 14:12, 13 Martie 2012
Cel mai potrivit pentru fiica dv. este sa apeleze la un avocat avand in vedere ca sotul, prin motivele cererii de divort, nu a tinut seama de intelegerea avuta.

Pasul unu ar fi apelarea la un mediator, macar pentru informare asupra avantajelor medierii, dat fiind ca fiica dvs. doreste o desfacere a casatoriei pe cale amiabila.

Mai mult, avand in vedere cele expuse de dvs., este posibil ca insasi instanta de judecata sa acorde un termen pana la care partile sa se prezinte la un mediator, din oficiu sau la cererea uneia dintre parti.

In intampinare trebuie expuse argumentele pentru care parata nu este de acord cu afirmatiile reclamantului.

Tot la primul termen se poate depune si cerere reconventionala, daca parata are cereri proprii de facut in cauza (ex.: stabilirea unui program de vizitare)
,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare divort 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)
Cerere recurs civil Constantin2016 Constantin2016 Buna ziua, in speranta ca am gasit categoria forumului corecta, va rog sa ma ajutati in numele unei persoane, ce act, cerere ar trebui sa completeze pentru a ... (vezi toată discuția)
Divort ! corinuta corinuta Doamna are o varsta inaintata, respectiv 78 de ani, nu se mai intelege sub nicio forma cu sotul ei si e hotarata sa divorteze, are 2 copii care nu o prea ... (vezi toată discuția)