avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere minor din tara

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa plec in vacanta cu un copil minor, in conditiile in care e vorba despre autoritate tutelara comuna, iar dl tata nu este de acord sa o scot din tara. Daca ma adresez instantei se poate lua in considerare interesul copilului si al celei care-l creste sau vom depinde pana la 18 ani de dispozitiile unui om a carui rautate si al carui egoism sunt duse la extrem?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:37, 28 Iulie 2012
Aveti nevoie de o hotarare care sa inlocuiasca acordul pe care tatal vi-l refuza
si cum pot sa procedez? sunt sanse sa obtin o astfel de hotarare sau sunt obligata sa-mi petrec vacantele in tara?
multumesc
Dvs. trebuie , in primul rand, sa-i faceti pasaport copilului, ceea ce necesita , iar, acordul si prezenta lui la Serviciul pasapoarte.
Apoi, trebuie sa va rezervati bilet,(sau sa aveti o invitatie de la cineva din afara tarii de a petrece vacanta impreuna, preferabil sa aiba si aceia copii, sau sa fie din familia Dvs. extinsa)ca sa dovediti ca doriti sa plecati in concediu cu copilul.
Trebuie sa DOVEDITI refuzul sau de a-si da acordul.
Deci: il notificati oficial , sau il invitati la mediator, tot in scris, cu semnatura de primire
Daca refuza, aveti dovada ca actioneaza impotriva interesului minorului.
Daca isi da acordul, puteti pleca linistita in vacanta.
Oricum, trebuie sa tineti cont si de programul sau de vizita.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Martonze, utilizator
din pacate, nu vrea sa ii facem pasaport,i-am solicitat acest lucru si m-a refuzat categoric..inca nu s-a stabilit programul de vizita, am facut apel la hotararea data in luna decembrie si urmeaza sa se judece..chiar nu stiu ce trebuie sa fac,mi s-a spus ca nu am sanse decat daca ma pot intelege cu el..in cazul meu,este exclus, am incercat de mai multe ori si m-am lovit de refuzul sau
Doamna ,
TREBUIE sa obtineti refuzul domnului IN SCRIS, deci faceti o notificare prin judecatorie, in care solicitati acordul sau pentru pasaportul copilului si pentru plecarea in strainatate.
Puteti trimite recomandata cu aviz de primire, prin care solicitati acelasi lucru, dar cu TERMEN, specificati ca neprimirea raspunsului sau pana in data de----- reprezinta refuzul sau clar exprimat; sau invitati-l la un mediator, in data de---- pentru a stabili de comun acord intocmirea pasaportului, etc...,cu stabilire termen
Toate acestea sunt dovezi pentru reaua sa vointa si puteti cere, printr-o alta actiune, suplinirea semnaturii tatalui pentru pasaport minor si pentru iesire din tara minor.

Aceste inscrisuri v-ar folosi si in apelul formulat la procesul pe care l-ati avut.
Acolo, mai trebuia sa mergeti si la un cabinet psihologic si la neuropsihiatrie infantila, de unde ati fi primit recomandarea ca un copil asa mic nu poate fi luat de langa mama.
Argumentul "ALAPTAT" este suprem, este demonstrat stiintific ca laptele matern este cel mai pretios dar ce poate fi oferit sugarului, pana la 2 ani si dupa.

Alte discuții în legătură

Dreptul de a iesi din tara cu minorul/ obligatia de a face brokenangel brokenangel buna ziua, am divortat , am un baietel de 4 ani si custodie comuna cu program de vizitare minor weekend ul 1-3 si in vacante am discutat cu sotul si am ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor alexa_sidorencu alexa_sidorencu am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu-mi da declaratie notariala sa pot pleca cu minorul in vacanta. laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, Vrea sa plec cu baiatul in vacanta si fosta sotie nu vrea sa-mi dea declaratie notariala si imputernicire sa pot merge cu minorul in vacanta.Pot ... (vezi toată discuția)