avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere minor din tara

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa plec in vacanta cu un copil minor, in conditiile in care e vorba despre autoritate tutelara comuna, iar dl tata nu este de acord sa o scot din tara. Daca ma adresez instantei se poate lua in considerare interesul copilului si al celei care-l creste sau vom depinde pana la 18 ani de dispozitiile unui om a carui rautate si al carui egoism sunt duse la extrem?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:37, 28 Iulie 2012
Am facut o actiune pt ordonanta presedintiala, am prezentat o rezervare la hotelul unde urma sa stau cu copilul (in cazul anularii trebuie sa platesc 120 E), m-am prezentat in fata unei instante care si-a permis sa emita chiar si judecati de genul:"ce v-am pus eu sa faceti un copil cu unu' cu care nu va intelegeti?", iar aceasta judecatoare a spus clar ca trebuie citat si paratul (ii inaintasem refuzul in scris al acestuia). S-a dat termen o saptamana, insa s-a schimbat si completul si ora de judecata....asa ca eu am ajuns la ora 11.30, n-am mai gasit pe nimeni. S-a acordat termen inca o saptamana, timp care a depasit data rezervarii, individul concluzionand in scris ca nu mai este valabila actiunea. Am sustinut in fata altei dne judecator ca vreau sa-i fac pasaport ca sa-mi petrec vacanta cu ea in strainatate. Mi-a dat un sfat, ca mama: "duceti-va pe banii lui la mare". cu toate ca acesta nu scrisese nicaieri in concluziile sale despre acest lucru...deci i-am zis ca nu se aplica...sora acestuia e magistrat la judecatorie, ce ma sfatuiti sa fac?
am vreo sansa sa-i fac pasaport, sa ies cu ea din tara, sa caut iar o vacanta?
daca fac recurs, am vreo sansa?
va multumesc!
Ati nimerit in vacanta judecatoreasca si la fiecare termen, in aceasta perioada, aveti de-a face cu alt judecator.
Faceti recurs neaparat, solicitand suplinirea semnaturii, dovediti reaua sa credinta cu acel refuz in scris.
Trebuie sa stiti ca judecatorii sunt inamovibili, indiferent de ce hotarari iau, deci suntem la dispozitia lor, nu va mirati de lipsa lor de respect fata de necajitul al carui soarta depinde doar de ei, asta e trendul actual in tara ca legile sa nu fie respectate.

Eu va pot sfatui sa deschideti noi si noi procese cu suplinirea semnaturii, cu solicitarea autoritatii parintesti unice, etc., va veti obisnui cu procesele si nici nu veti mai avea nevoie de avocat.
In final, am auzit chiar azi ca e foarte frumos la Costinesti ;)
Am aratat ca ma duc cu familia fratelui meu, cu alti copii in vacanta...degeaba, ei vor sa-mi faca viata asa cum ii taie tartacutele, mi-au spus sa ma duc aici la mare, nu conteaza ca am demonstrat ca ma costa mai mult si nu am cu cine sa ma duc.
nu mi-am mai luat avocat de mult, ma duc singura, oricum nu ma asculta nimeni...jocurile sunt facute dinainte
Tind sa va dau dreptate, si noi suntem in posesia unei hotarari judecatoresti halucinante, tot pe Ordonanta, hotarare care este bataie de joc (misto) la adresa mamei si copilului.
Pana creste copilul, vom avea numai de suferit.
Cand copilul implineste 10 ani, poate i se cere parerea si poate si el sa vrea ceva.
Pana atunci, suntem la dispozitia unor judecatori fara judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a iesi din tara cu minorul/ obligatia de a face brokenangel brokenangel buna ziua, am divortat , am un baietel de 4 ani si custodie comuna cu program de vizitare minor weekend ul 1-3 si in vacante am discutat cu sotul si am ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor alexa_sidorencu alexa_sidorencu am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu-mi da declaratie notariala sa pot pleca cu minorul in vacanta. laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, Vrea sa plec cu baiatul in vacanta si fosta sotie nu vrea sa-mi dea declaratie notariala si imputernicire sa pot merge cu minorul in vacanta.Pot ... (vezi toată discuția)