sunt in concediu ingrijire copil, optiunea un an.
as vrea sa cer concediu fara plata in continuare de la angajator si in acelasi timp sa inchei un contract de colaborare cu o alta firma.
in acest caz beneficiez de stimulent reinsertie?
Beneficiati de stimulentul de insertie numai daca reveniti la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului ...
Art. 7 din OUG nr.111/2010
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru
creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.
......
Nu inteleg daca a reveni la munca inseamna neaparat la jobul de unde am intrat in concediu ingrijire copil, sau poate fi un alt job, sau un al doilea job.
Normal trebuie sa reveniti la locul de munca de unde ati intrat in CCC si apoi incetati rapotul de munca cu acel angajator si incheiati unul nou cu alt angajator ...
Nu am interes sa inchei raportul de munca cu primul angajator. Prefer sa raman in fara plata si va vedem ce se mai intampla in timp. Dar trebuie sa incep lucrul in alta parte, pentru ca nu am alta optiune.
Am inteles ... la terminarea CCC depuneti o cerere de concediu fara plata la actualul angajator si apoi puteti incheia un nou c.i.m. cu un alt angajator ...