avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Care este baza legala pentru neacordarea primei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Care este baza legala pentru neacordarea primei de concediu?

bugetarilor nu le mai sunt acordate acum anumite drepturi banesti.
vreau sa stiu in baza caror acte normative nu s-au acordat in ultimii 2 ani prima de concediu si al 13-lea salariu pentru functionarii publici cu statut special.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihami , utilizator 09:23, 15 Martie 2012
Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
pai nu stiu daca este corect atat timp cat prin legea la care faceti referire prevede ca se modifica legea 7/2006 si anume la art 41 alin 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins :
"cu 5 zile inaintea plecarii in concediu de odihna , functionarului public cu statut parlamentarprimeste indemnizatia de concediu, care nu poate fi mai mica decat......."
pai nu se fac discriminari ?
poate nu inteleg eu ceva.
Legea 285/2010:
Art. 9(1) In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
(2) In anul 2011, ordonatorii de credite nu vor acorda premii si prime de vacanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce as putea face unei institutii de stat care nu plateste orele suplimentare? kulymen kulymen Muncesc la institutie de stat care nu plateste orele suplimentare, dar care prin regulamente da dreptul de a da zile libere in schimbul orelor suplimentare , ... (vezi toată discuția)
Legea 285/2010 mancipri mancipri Va rog sa imi spuneti daca art.9 al. 1 din legea 285/2010 mai este in vigoare.Daca da, va rog sa imi spuneti cum i-a fost prelungit termenul de aplicabilitate ... (vezi toată discuția)
Drepturi asistenti maternali strgr_mariana strgr_mariana as dori sa stiu de ce asistentilor maternali nu li se platesc orele de munca suplimentare , sarbatorile legale precum si concediile de odihna? (vezi toată discuția)