avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul tatalui pentru iesirea din tara a copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul tatalui pentru iesirea din tara a copilului minor?

Sunt divortata din 2010, am doi copii minori in intretinere, cu o hotarare de divort definitiva si irevocabila....
In vacanta de vara as pleca cu copiii in Italia....Fiind divortata dupa vechiul cod mai am nevoie in acest caz de acceptul tatalui ptr a scoate copiii din tara?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:41, 15 Martie 2012
Nu,cu sentinta definitiva prin care cei 2 copii v-au fost incredintati faceti pasapoarte copiilor.Daca mergeti pt o perioada mai lunga cel mai bine e sa traduceti si legalizati sentinta si certificatele de nastere.
Atentie la perioada de vizita,daca e stabilita in sentinta pt perioada vacantei de vara!
Bafta multa!
Va multumesc din suflet!

Dar nu inteleg...sa legalizez si sa traduc sentinta in italiana??
Nu e nevoie sa traduceti si sa legalizati niciun act. Hotararea va e necesara la iesirea din tara
Multumesc frumos!
Doamna gi-jane2 stiu ce vorbesc.Eu sunt in Italia de cativa ani,iar la orice control de rutina,avand in vedere ca italieni iau la puricat orice document strain,e cel mai bn ca doamna sa aiba actele traduse si legalizate.
Va dau un ex.:eram la plimbare cu copilul si am fost oprita de carabinieri la un control de rutina.Aveam in geanta CI romaneasca si pasaportul copilului.Le-au invartit si le-au sucit pe toate partile,dupa care mi-au spus ca trebuie sa ii insotim in cazerma.Le-am explicat situatia (divortata,copilul incredintat prin sentinta etc),dar tot nu erau convinsi.I-am rugat sa ne duca la masina,unde aveam sentinta si certificatul de nastere traduse si legalizate si CI italiana.Dupa verificarea actelor,totul s-a terminat in 2 min.Deci...cu aceasta idee i-am sugerat doamnei traducerea si legalizarea actelor.

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)
Sentinta pronuntata intr-un stat u.e. bep bep O sentinta pronuntata in Italia in care se desface casatoria dintre doi cetateni romani iar copilul este incredintat mamei, in ce forma trebuie prezentata la ... (vezi toată discuția)
Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)