avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren prin succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren prin succesiune?

Buna mama mea a decedat in urma cu 2 ani ,am facut succesiunea dupa apartament dar dupa terenuri nu am facut deoarece atunci nu am mai avut bani si pt terenuri , as vrea sa vand 2 dintre aceste terenuri ,mama mea avea facuta succesiunea dupa terenuri care au ramas de la bunica mea(mama mamei mele ) ,mama afacut succesiunea si pe succesiunea ei apareau terenurile dar eu si cu fratele meu nu am facut succesiune si dupa teren,ce pasi ar trebui sa urmez ca sa pot sa le vand ca nu are rost sa le tin prefer sa le dau sa platesc impozitul dupa ele si sa nu am probleme pe viitor cu ele ,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:28, 18 Martie 2012
pana nu vetgi reface actul de succesiune si veti avea certificat de mostenitor si pe terenuri nu aveti cum sa le vindeti.
Refacerea actului de succesiune insemnand, de fapt, obtinerea unui certificat suplimentar de mostenitor.

Doar pentru precizie terminologica. :bow:


Adresati-va notarului care a eliberat certificatul de mostenitor. Este singurul competent sa elibereze certificatul suplimentar.



asa o sa fac doar ca este in conecediu notarul pana vinerea viitoare , trebuiesc intabulate ianinte de a putea fi facut acest supliment? ce costuri implica ?
Mergeti la notarul care a eliberat certificatul de mostenitor initial si veti obtine un certificat de mostenitor suplimentar, care va include acele terenuri. Apoi, contactati un proiectant autorizat de Oficiul de Cadastru, care va intocmi documentatia cadastrala si intabularea (costurile le veti afla de la dansul), dupa care puteti vinde (trebuie sa aveti si impozitul platit la zi, pentru ca veti avea nevoie la vanzare de certificat fiscal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am facut succesiunea partiala pentru un apartament ... cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Am facut succesiunea partiala pentru un apartament care a apartinut mamei. Mai am niste terenuri si o casa, in alt judet, tot pe numele mamei, pe ... (vezi toată discuția)
Dezaterea mostenirii alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2006. Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)