avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa zece ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa zece ani

Au trecut zece ani de la moartea parintilor, care aveau in proprietate 10 ha pamant. Parintii au locuit cu fratele care se si ocupa de pamant. Eu, sora, nu am fost chemata la succesiune. Exista vre-o sansa sa pot recupera cele 5ha de pamant acum dupa zece ani de la moartea parintilor
Daca va intelegeti cu fratele dvs. nu este nicio problema. Problemele ar putea sa apara in situatia in care fratele dvs. intentioneaza sa va conteste drepturile succesorale.
Daca deja au dezbatut mostenirea si au acte ar fi bine sa mergeti sa consultati verbal un avocat ca sa intelegeti exact cum se prezinta situatia.
Trebuie examinate foarte multe aspecte.

Daca deschideti un proces aiurea fara sa va informati corespunzator in prealabil riscati sa platiti si cheltuieli de judecata destul de mari.
Acesta ar fi rostul sa consultati un avocat anterior de a face vreo miscare gresita care sa va coste mai mult decat valoreaza mostenirea...
Da,aveti sanse. Mergeti la un avocat.
Pentru a negocia si a ajunge la o intelegere cu fratele dumneavoastra in privinta mostenirii, puteti sa apelati la un mediator. Daca veti ajunge la un acord prin mediere, acesta poate fi depus la instanta de judecata pentru incuviintare. Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la solicitarea celui interesat, restituirea taxei judiciare de timbru (art. 63 Legea 192/2006), achitata pentru investirea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire geoman geoman au murit ambii parinti,casa e trecuta pe tata si mama,grajdiul pe bunicii din partea tatalui ,tatal a fost singur la parinti ,pamant aproape 5 ha cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratele pe mostenire nycodor nycodor buna ziua ! va rog sa ma sfatuti in urmatoarea problema : suntem 2 frati la parinti iar parintii nostri ne-au dat cite 0,50ha de pamint la amindoi din 3 ha ... (vezi toată discuția)
Succesiune dezbatuta la mediator, este posibila ? popem popem Buna ziua Situatia se prezinta astfel : Parinti decedati de mai mult de trei ani , trei copii ... (vezi toată discuția)