avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dezbatuta la mediator, este posibila ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dezbatuta la mediator, este posibila ?

Buna ziua

Situatia se prezinta astfel :
Parinti decedati de mai mult de trei ani , trei copii mostenitori , frati mai mari nu au nici o pretentie asupra bunurilor [ un apartament si mai multe terenuri ]
poate intra in posesia bunurilor fratele cel mic daca apeleaza la mediator ?
Cum poate proceda ?

Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:12, 26 Martie 2014
nu puteti sa dezbateti succesiunea la mediator, mediatorii va da solutii la problema, in cazul in care nu va intelegeti. Dvs. trebuie sa va duceti la notar, sa deschideti succesiunea, impreuna cu cei dai frati, care semneaza un act de renuntare la mostenire si dvs. intrati in drepturi in ceea ce priveste proprietatile parintilor.
Succes!
toate actele ori documentele privind o succesiune - masa succesorala si stabilirea succesorilor sunt atributii strict notariale. Apelul la mediator se face daca exista o situatie conflictuala privind impartirea bunurilor ori alte probleme legate de succesiune.

Actele succesorale le face notarul, mediatorul poate doar ajuta partile sa stabileasca modul cum isi impart in mod efectiv bunurile din mostenire, daca succesorii nu se inteleg.
prin urmare e desueta chiar informarea
Nu, nu e desueta, informarea precede un proces, se poate solda cu un acord cu care se merge in instanta...
Ideea e ca tot la notar sau instanta se ajunge. Dar nu pentru posesie, poate intra in posesie fara nicio autorizare, pentru actele de proprietate se ajunge la instanta/notar.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
Deci daca am inteles bine in urma medierii voi intra in posesia unui proces verbal in care se specifica faptul ca cei doi frati nu au nici o pretentie asupra mostenirii, cu acel act voi putea merge la notar sau in instanta pentru a finaliza procesul .
intrebarea este unde costurile sunt mai mici , direct la notar sau sa apelez la mediator si sa urmez calea instantei .

Multumesc anticipat .

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)
Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mediere sau direct instanta mioara2012 mioara2012 Buna ziua. A murit tata si mama vrea sa ia 75% din avere. Are voie sa faca acest lucru? Pot sa o chem la mediere, sa ne intelegem asupra procentului si cu ... (vezi toată discuția)